.

“Sempre és bell començar. Totes les coses haurien d’ésser començades amb festes, perquè en tot començament hi ha quelcom del gran misteri del món”. Joan Maragall (1905)


dijous, 24 de desembre del 2015

Nadal 2015 - el Poema de Nadal - Omnium Cultural Rubí

 
Més d’un centenar d’espectadors han assistit aquest diumenge 20 de desembre al muntatge més participatiu del Poema de Nadal de Josep Maria de Sagarra. El Teatre Municipal La Sala ha acollit la cinquena edició d’una proposta organitzada per Òmnium Rubí i que compta amb la col·laboració de diferents entitats de la ciutat. Una representació que estrenava Mariona Checa com a directora.
   
Checa diu que ha estat “un plaer” dirigir “El poema de Nadal” i està agraïda pel fet que hagin pensat en ella per ser-ne la responsable aquest 2015. La rubinenca, a més, diu que ha sigut “un repte” assumir la direcció d’un muntatge que enguany presentava algunes novetats, com un audiovisual o el fet de convertir el “text” en quelcom més teatral, entre d’altres.
   
Entitats com l'Esbart Dansaire de Rubí, l'Obrador Coral, els Castellers de Rubí, els Geganters de Rubí, el Casal Popular, l’Escola de Música Pere Burés i, per primer cop, un grup d’alumnes del Regina Carmeli han col·laborat en la representació de l’obra, a banda d’actors dels grups teatrals Esbarjo, Corimbo, Va de Teatre i el Casal Popular. Mariona Checa ha volgut destacar també la implicació enguany del Grup Fotogràfic el Gra.
   
Des d’Òmnium Rubí, organitzadors d’aquest espectacle nadalenc, també estan molts satisfets tant de la participació en el muntatge, com de la resposta del públic.
   
Aquest 2015 Òmnium Rubí destinarà els diners recaptats per la representació del “Poema de Nadal” a organitzar l’exposició “Catalunya, país d’immigrants”. Jiménez ha explicat que sempre es tria un projecte de cohesió social i creu que és adient perquè a Rubí sempre hi ha hagut molta immigració. La mostra arribarà a la ciutat l’any vinent i comptarà amb la col·laboració de diverses entitats socials locals.


  
Textos i audiovisual facilitats per Radio Rubí

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada