.

“Sempre és bell començar. Totes les coses haurien d’ésser començades amb festes, perquè en tot començament hi ha quelcom del gran misteri del món”. Joan Maragall (1905)


divendres, 18 de desembre del 2015

Temporada 2015 - Colla de Diables de la Riera de Rubí - Valoracions

La Colla de Diables de la Riera de Rubí, va tancar la temporada 2015 amb una bona festa a la sala polivalent 1413 del Barri del Pinar; L’entitat, clausurà així les celebracions del seu 25è Aniversari.
 
La temporada es valorada positivament, aquesta ha estat marcada per unes celebracions de l’aniversari, que han donat tot el protagonisme a la historia de l’entitat, a les persones que han format part d’aquesta historia, i al mon del foc festiu de la nostra ciutat.
 
Com activitats destaquen la posada en marxa el mes de març, de l’exposició dels 25 anys de historia de l’entitat i del mon del foc festiu de la ciutat, amb l’estreta col·laboració de la Colla de Diables de Rubí, la Colla de Diables Rubeo Diablorum, de l’Artista local Pep Borràs i de la productora en seu a Rubí, la Crestavisual. Exposició coorganitzada amb l’ajuntament de Rubí.
 
També donen importància en el correfoc de festa major que va ser la base festiva de la temporada, amb la participació de les altres dues colles locals i tres de convidades de forà la ciutat, no es recorda un altre correfoc amb la participació de sis colles a Rubí i les tres colles de la ciutat treballaran plegades per que es converteixi en el model de les properes festes majors.
 
Per estar de celebracions es van fer càrrec de l’organització del Seguici Festiu de la festa major, seguici que va estar dedicat a Pau Sanchez, membre fundador de l’entitat, en el qual les colles de diables van retre un sentit homenatge davant de la que va ser casa seva.
 
Els Diables de la Riera van tancar la temporada amb la participació a la festivitat de Sant Roc i el Correfoc de la festa major del poble d’Alpens (Lluçanès – Osona).
 
La secció infantil ha crescut en nombre d’espurnes i trons aquesta temporada, han realitzat els dos correfocs infantils locals i diversos correfocs fora de la ciutat; Valoren positivament que es vagi consolidant que diables sortits d’aquesta secció, portin avui el pes de la secció amb l’ ajuda de la resta de l’entitat.
 
Els Tronats del Tabal, han assolit amb èxit, diferents canvis interns deguts a canvis de responsables, han organitzat les dues tabalades de la ciutat, així com a la cavalcada de reis, a les rues de carnestoltes, diferents tabalades i correfocs de fora la ciutat. També han col·laborat amb el Mercat Municipal i entitats culturals de Rubí.
 
Amb aquesta temporada els Diables de la Riera, donen per tancat un cicle de vuit temporades, al llarg del qual han desenvolupat el seu actual model de funcionament i han treballat per les celebracions dels 25è Aniversari. Al llarg d’aquestes temporades l’entitat ha realitzat diferents reconeixements a persones que han treballat per l’entitat i amb l’entitat, la temporada anterior va ser per Neus Muñoz, en aquells moments regidora de cultura i en aquesta ocasió ha estat per Jep Quintas, Cap del servei de cultura de la ciutat.
 
Per el futur, l’entitat buscarà un nou projecte, que es converteixi en l’eix vertebrador del nou cicle que inicien.

 
Textos facilitats per Jaume Comas, Cap de Colla dels Diables de la Riera

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada