.

“Sempre és bell començar. Totes les coses haurien d’ésser començades amb festes, perquè en tot començament hi ha quelcom del gran misteri del món”. Joan Maragall (1905)


dimecres, 16 de desembre del 2015

Temporada 2015 - Colla de Diables de Rubí - Valoracions

La temporada va finalitzant per a totes les entitats de Cultura popular i tradicional de la ciutat i us fem arribar en el blog les diferents valoracions que des de Elles ens van fent arribar.



Valoració de la temporada 2015 de la Colla de Diables de Rubí

Activitats locals

Les activitats de foc fetes a Rubí porten ja uns quants anys arrelades. Raval de foc i foguera de sant Joan, seguici de Festa Major, correfoc de Festa Major i tronada de sant Roc formen part de l'imaginari popular, i l'activitat més jove passa de la desena.

La Trobada de Bèsties de Foc de Rubí ja està consolidada i en portem quatre edicions.

El grup de tabalers amb els que fem simbiosi, Explosió Rítmica, ha participat a la cavalcada de Reis 2015, a la Fira del Joc i l'Esport, al Dia Internacional dels Drets dels Infants i altres activitats amb entitats locals.

Activitats fora de Rubí

No ens podem queixar; tant Diables com tabalers hem sortit al correfoc de Cunit, al d'Avinyonet del Penedès, a l'aniversari dels Diables de la Maurina de Terrassa, i a les trobades de Bèsties de Foc del Poblenou i Granollers. Aquest any ens ha caigut el correfoc de l'Estany (ja portàvem 15) però, tornarem l'any que ve.

Tabalers, sols, han actuat a Sabadell, Nou Barris i El Masnou entre altres poblacions.

Previsions 2016

A Rubí

Les activitats "programades" per Diables a Rubí l'any 2016 són, a priori, les mateixes de sempre: Sant Joan, seguici i correfoc de Festa Major, i els versots i la tronada de sant Roc. A la Trobada de Bèsties, si no passa res estrany, li sumarem una figura.

En quant als tabalers, la primera activitat de l'any, cavalcada de Reis, no participem. De manera compensatòria, l'Ajuntament, ens ha aparaulat les tres rues de Carnestoltes.

Altres activitats no estan tancades.

Fora de Rubí

Tornarem a l'Estany. S'han de concretar tres intercanvis de Bèsties i un de Diables, que hores d'ara estan una mica verds, encara que ja tenim tancada la sortida a Vilassar el 2017 per a la Biennal de Bèsties.

Colla de Diables de Rubí. Xile, núm. 1, 08191 Rubí. diablesderubi@diablesderubi.org
 
Textos facilitats per Ricardo Herranz, Cap de Colla dels Diables de Rubí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada