.

“Sempre és bell començar. Totes les coses haurien d’ésser començades amb festes, perquè en tot començament hi ha quelcom del gran misteri del món”. Joan Maragall (1905)


dimarts, 22 de desembre del 2015

Temporada 2015 - Colla Gegantera CEIP Teresa Altet - Valoracions

La temporada va finalitzant per a totes les entitats de Cultura popular i tradicional de la ciutat, us fem arribar en el blog les diferents valoracions que des de Elles ens van fent arribar.

Acaba l'any i encara que la colla treballa més amb un calendari escolar que segons l’any natural, és un bon moment per fer balanç.

Aquest 2015 la colla l'ha viscut amb alts i baixos i algunes dificultats per conciliar la vida gegantera amb la familiar i laboral. Una colla escolar no deixa de ser un grup de pares, mares i fills amb totes les conseqüències i aquest any les hem viscudes: feines amb horaris incompatibles amb assajos i sortides, activitats escolars i infantils, nois i noies que ja no ho són tant, exàmens, alguna malaltia... Imprevistos en definitiva que han fet posar en perill més d'una sortida i que ens ha fet treballar una mica més del compte. Però, amb il·lusió, ganes i voluntat hem aconseguit sortir unes quantes vegades i que la Teresina, l'Oriol, en Pep, la Neus i el Pitus ballessin i fessin gaudir a grans i petits.

Podem dir que vam començar l'any amb molta força i, al febrer hi havíem anat a l'aniversari d'en Joan de l'escola La Sardana de Badia, l'exposició de gegants al pati Manning i la sortida de Santa Eulàlia a Barcelona, la rua de dissabte de Carnestoltes, l'enterrament de la Sardina. Després, la trobada d'escoles de Catalunya, a Tarragona, la trobada comarcal del Vallès a Matadepera, la festa de la Primavera de la nostra escola, la cercavila d'escoles de Sant Cugat i la festa del barri del Pinar. Tot allò abans de la Trobada de Ca n'Oriol a finals del mes de maig.

Com a gran repte, ens vàrem trobar amb que la nostra Trobada anual, a les festes del barri de Ca n'Oriol va coincidir amb la festa dels Xatos. No vam poder participar a una sortida que ens fa il·lusió per ser diferent, i va fer que els Gegants de Rubí no poguessin vindre a la nostra. Malgrat tot, vam tirar-la endavant i vam gaudir d'una diada plena amb els fidels geganters del Pinar i la Sardana i els nostres amics d’Explosió Rítmica.

Després d'allò, ens van trobar amb algunes decepcions com no poder fer la festa de fi de curs de l'escola bressol La Lluna o no participar al Rubífolk. Però no tot pot ser perfecte.

En acabar el curs escolar els nostres gegants i geganters van agafar vacances i la tornada va ser de nou forta: sense començar el 2015-16 ja hi érem a la Festa Major Petita de Sant Roc per continuar a la Ciutat Gegantera a Terrassa amb dues sortides multitudinàries, dissabte i diumenge, vam viatjar fins a Argelers sud Mer per passar el cap de setmana i sortir a ballar els gegants a la seva ciutat i vàrem arribar a mitjans d'octubre sense adonar-nos per participar a la festa de Sant Galderic.

Va ser amb motiu de La Marató de TV3 que l’institut l’Estatut ens va convidar a participar de la seva festa solidaria del dia 12 de desembre. Finalment, acabem les trobades al Nadal, quan sortim a rebre el Pare Noel al nostre barri i celebrar que les festes comencen ja.

Ara toca descansar fins febrer, agafar forces I esperar que més rubinencs s’apropin a la colla, participin del món geganter i facin créixer encara més aquest grup de grans I petits que intenten gaudir junts d’aquesta activitat tradicional.

BONES FESTES A TOTHOM!

Textos i fotografia facilitats per Felix Magallon de la Colla Gegantera CEIP Teresa Altet.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada