.

“Sempre és bell començar. Totes les coses haurien d’ésser començades amb festes, perquè en tot començament hi ha quelcom del gran misteri del món”. Joan Maragall (1905)


dimecres, 11 de maig del 2016

Aniversari - 60 anys de tradició gegantera a Rubí - Geganters Rubí

El passat 27 de febrer, la Colla de Geganters de Rubí va celebrar la seva assemblea general, on es va renovar la Junta i aprovar el calendari d'activitats i sortides de la temporada 2016.
  
Enguany, el mon geganter de la ciutat esta de celebracions, es un any especial per les Colles Geganteres de la ciutat; Doncs va ser un  29 de juny i Diada de Sant Pere, per la Festa Major de l’any 1956, que la llavors Vila de Rubí estrenava la primera parella de gegants, anomenats Isabel i Fernando, els Reis Catòlics. Les celebracions d’aquests any son en motiu del 60è aniversari de la seva estrena i dels 60 anys de tradició gegantera a la nostra ciutat.
  
Però la cosa no acaba aquí, ja que els gegantons de l’entitat rubinenca també estan de celebració: la gegantona Laia celebra el seu 20è aniversari (1996-2016) i el gegantó Galderic el 10è aniversari (2006-2016).
  
La Colla de Geganters de Rubí, esta treballant en diferents actes i esdeveniments, per tal que aquest aniversari sigui especial. Marc Albert Lopez membre de l’entitat, ens fa reso de dues activitats que seran l’eix vertebrador de les celebracions, a Rubí tindrà lloc la 23ª Trobada de Gegants; En la que esta prevista la participació de mes de 20 colles geganteres d’arreu del país que es sumaran a les tres colles locals. Per altra banda s'està organitzant, en col·laboració amb l'Ajuntament de Rubí i el Museu Municipal, Castell Ecomuseu Urbà, una exposició commemorativa, que s'estrenarà a principis d'octubre en el mateix Castell, l’exposició repassarà els 60 anys de tradició gegantera rubinenca sobreposada a com ha evolucionat Rubí en el mateix període de temps.
  
Properament, s'engegarà una campanya ciutadana, coordinada entre l'Ajuntament de Rubí i la Colla de Geganters de Rubí, per tal de demanar la col·laboració de tots aquells rubinencs i rubinenques, que puguin aportar documentació referent als gegants durant aquests 60 anys, en especial a l’època compresa entre 1956 i 1977.
 
  
En acabar l’assemblea general, es va procedir a celebrar les eleccions internes per tal de renovar la Junta Directiva de l’entitat gegantera per la propera legislatura 2016-2018. La Junta escollida amb els vots de tots els membres de ple dret, va quedar formada per: Cap de Colla i Presidenta: Fina Hinojosa Mesa, Secretari: Jordi Turu i Tamayo, Tresorer: Pere Civill i Sala, i els Vocals: Irene Gallego i Muñoz i Miquel Albrich Serra.
   
Els gegants i la colla gegantera aprofiten l’avinentesa per animar a tots aquells rubinencs i rubinenques que vulguin formar part de la colla, s'animin a venir amb nosaltres, els Gegants necessiten portadors. Per més informació podeu posar-vos en contacte amb la colla telefonant al telèfon 633.58.16.35 Fina Hinojosa o via mail al correu electrònic gegantsrubi@gmail.com.
   
Textos revisats per Marc Albert Lopez de Extremera, fotografia de la Colla de Geganters de Rubí.
   
 
En motiu de les celebracions previstes per la Colla de Geganters de Rubí, en aquest blog de cultura hem donat a conèixer el mon geganter de la ciutat; fent la presentació individual de les tres colles geganteres locals i els seus respectius gegants i capgrossos, de les dues primeres generacions de gegants locals i de la casa dels entremesos, aprofitem aquest post per facilitar-vos l’accés a tota aquesta informació. 

Colla de Geganters de Rubí : http://bit.ly/1E7vb1v
Colla de Geganters CEIP Teresa Altet: http://bit.ly/1Ffb95V
Colla de Geganters del Pinar: http://bit.ly/1j2vxyG
La primera parella de Gegants: http://nubr.co/4fFdnO
La segona parella de Gegants: http://bit.ly/1GQucDF
L'Actual parella de Gegants: http://nubr.co/51ge3b
La Casa dels Entremesos de Rubí: http://bit.ly/23etNYT
On dormen els gegants de Rubí: http://nubr.co/GixZnG

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada