.

“Sempre és bell començar. Totes les coses haurien d’ésser començades amb festes, perquè en tot començament hi ha quelcom del gran misteri del món”. Joan Maragall (1905)


diumenge, 29 de maig del 2016

Trobada - 22è Trobada Comarcal Gegantera del Vallés - Gegants

La Colla de Geganters de Rubí i la Colla de Geganters CEIP Teresa Altet, amb el seus  gegants i gegantons, i acompanyats pel club d’amics dels gegants de Rubí, van participar el diumenge passat dia 22 de maig, a la 22è Trobada Comarcal de Gegants del Vallès Occidental i Oriental, en el Barri de la Concòrdia de Sabadell, activitat que estava emmarcada dins de la celebració del 50è Aniversari del cau del barri “La Llar del Vent”.

Després de les concentracions en les seves seus socials a primera hora del matí, les dues colles locals, van sortir pels vols de les 9.00 del matí en direcció a Sabadell per participar en la Trobada, acompanyats per trenta-cinc colles geganteres dels dos vallèssos, entre les que destacarem les colles de Matadepera, organitzadora de la XXI Trobada de Gegants del Vallès i la colla amfitriona del Barri de la Concòrdia, per celebrar el 50è aniversari del cau del barri.

A les 10.00 del matí, es va fer la plantada de gegants a l'Eix Macià, distribuint les colles en dos grups; Però no va ser fins a les 11.45, que es van posar en marxa les dues cercaviles pels carrers del barri de la Concòrdia, que finalitzaven a la Plaça de la Llibertat, punt neuràlgic de la Trobada; Ja al migdia sobre les 12.15, les colles participants eren presentades m’entres entraven a plaça i un cop a plaça, es va fer el “Ball a Vallès”, un ball a quatre gegants, ballat pels gegants de Matadepera i de la Concòrdia, desprès finalitzat aquest ball, es va fer l'acte de traspàs de la banda de Pubilla del Vallès de la Geganta de Matadepera, colla sortint, a la Geganta de la Concòrdia, colla entrant. En acabar els actes protocol·laris amb els parlaments de les autoritats i l’entrega de recordatoris a les colles participants, es va concloure la trobada amb una ballada final.





 
 
Un cop acabada la Trobada, tornada cap a casa. La propera sortida de la Colla de geganters de Rubí, serà diumenge dia 5 de juny a Sabadell per participar a la festa de “Sabadell, Cultura i Tradició”, organitzada per la colla de geganters de Sabadell-Ciutat .







 
Si algú està interessat en formar part de la colla de geganters de Rubí, podeu enviar un correu al mail gegantsrubi@gmail.com demanant informació; els gegants necessiten portadors, tothom és benvingut.

Textos de Marc Albert Lopez de Extremera, membre de la colla de geganters de Rubí.

Fotografies de l’arxiu de la Colla Gegantera de Rubí i la Colla Gegantera CEIP Teresa Altet.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada