.

“Sempre és bell començar. Totes les coses haurien d’ésser començades amb festes, perquè en tot començament hi ha quelcom del gran misteri del món”. Joan Maragall (1905)


dimecres, 4 de maig del 2016

Trobades - XI Trobada Gegantera a Juneda - Gegants i Capgrossos


El passat diumenge 1 de maig, els gegants i geganters van visitar la població lleidatana de Juneda, a les comarques de les Garrigues.
  
A les set i mitja del matí, l'expedició rubinenca, sortia cap a Juneda per participar als actes de la XI Trobada de Gegants de Juneda. Un cop arribats a la població amfitriona,  muntatge dels gegants i plantada de Gegants en companyia de nou colles geganteres més, entre elles Mollerussa, que va estrenar gegants el passat dissabte 23 d'abril, Diada de Sant Jordi, Agramunt, Llinars del Vallès, entre altres i la pròpia colla organitzadora de Juneda. Acte seguit, activitats infantils i xocolatada por tothom. Cap a migdia, a les dotze se inicia la passejada de Gegants pel centre de la localitat, tot finalitzant a plaça amb dos balls conjunts amb totes les colles geganteres participants. Un cop acabada la Trobada i recollits les gegants, la Colla amfitriona, va convidar a un dinar de germanor geganter a totes les colles convidades. I cap a les cinc de la tarda, l’entitat rubinenca va deixar Juneda camí de Rubí.
  
Les properes activitats, a realitzar serà la VII Diada Gegantera  el proper dissabte dia 7 de maig. Dilluns dia 16, festa dels Xatos/Aplec de Primavera. I divendres 20 de maig a dos quarts de vuit del vespre, a l'ateneu, Xerrada sobre la Patum de Berga a càrrec del Senyor Albert Rumbo, Gerent del Patronat Municipal de la Patum de Berga.





 
Textos de Marc Albert Lopez Extremera, membre de la Colla Gegantera de Rubí.
Fotografies de l'arxiu de la Colla Gegantera de Rubí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada