.

“Sempre és bell començar. Totes les coses haurien d’ésser començades amb festes, perquè en tot començament hi ha quelcom del gran misteri del món”. Joan Maragall (1905)


dijous, 16 de juny del 2016

Festa Major 2016 - Correfoc de Diables de Rubí - Diables i Besties

El correfoc Diables de Festa Major creix en numero de diables, el divendres 1 de juliol,  cremaran sis colles de diables, i es dona així continuïtat al format de correfoc que es va poder viure l’any passat; Seran vuit, els grups de foc dins el correfoc d’aquesta Festa Major, tenint en compte, que dues de les colles rubinenques, Diables de Rubí i Rubeo Diablorum, disposen de besties de foc, el Pilós i el Cap Ullu respectivament; Aquest format permetrà donar mes espectacle a una de les activitats que compte amb mes afluència de públic per festa major..
    
Fins l’any 2014, les colles locals podien convidar una colla de diables en un sistema de rotació anual, era un torn a tres i només una colla convidava per Festa Major. Amb aquest nou format, que ha estat possible gracies a l’aposta que el servei de cultura de l’ajuntament de Rubí ha fet per aquesta activitat, les colles de diables locals, podran beneficiar-se amb una torna de la colla que conviden, assegurant un correfoc anual forà de la nostra ciutat.
       
Aquest any obrirà el correfoc la Colla de Diables de Rubí i el porc senglar “El Pilós”, el grup de percussió Axe i  la Colla de Diables Mal Llamp de Igualada, seguits per la Colla de Diables Rubeo Diablorum i el cap de llop “Cap Ullu”, el grup de percussió Explosió Ritmica i la Colla de Diables Ratpenats Infernals de Malgrat de Mar i tancaran la formació  els diables de la Riera de Rubí amb el grup de percussió Tronats del Tabal i la Colla de Diables de Montbau.
     
 




                        
    
Val a dir, per coneixement general que l’ordre en la formació del correfoc de festa major, que ocupen les tres colles de diables locals, es manté al llarg de l’any a totes les activitats en les que participen conjuntament, com es el cas del Seguici Festiu de Festa Major i la Tronada de Sant Roc.
    
Itinerari del correfoc
C. Sant Joan, c. Santa Llúcia, c. Espoz i  Mina, c. pintor Murillo, c. Colom, c. General Prim, c. Virgili, c. Historiador Serra i pl. Nova Estació.
   
Cartró pel Correfoc: Si voleu disposar de cartrons per protegir els vostres aparadors, vidres, portes i altres elements, l’Ajuntament us en facilitarà els dies 22 i 27 de juny de 10 a 14 h i de 17 a 21 h, a la Biblioteca Mestre Martí Tauler (vestíbul)
   
Correfoc: recomanacions al veïns
   
Per gaudir d’un correfoc més segur, us recomanem:
   
• Per evitar accidents traieu del carrer qualsevol obstacle que pugui destorbar el recorregut del correfoc, com, per exemple, els testos amb plantes, les taules i les cadires, etc.
   
• Retireu els vehicles de la zona per on passarà el correfoc per evitar incidents greus a la gent i al vostre cotxe.
   
• Tanqueu les portes, les finestres i els balcons; tingueu les persianes abaixades i protegiu les obertures per tal d’impedir l’entrada de coets i de guspires que puguin causar un incendi.
   
• Recolliu la roba estesa o altres elements com banderes, domassos, etc., així com els tendals per prevenir que es puguin encendre.
   
•  Per més que els assistents al correfoc us demanin aigua per reduir la calor, no en tireu; així evitareu que la pólvora es mulli i exploti o surti en una direcció inesperada en lloc de cremar-se.
   
• Protegiu els vidres dels aparadors, de les portes i d’altres elements amb cartró ondulat.
   
• No encengueu foc ni fumeu a prop de les bosses o contenidors del material pirotècnic.
   
Participeu-hi amb seguretat
   
• Informeu-vos bé del recorregut del correfoc i seguiu les recomanacions dels organitzadors i dels serveis d’ordre, amb la finalitat que la vostra participació esdevingui una autèntica festa.
   
• La roba més idònia per participar en un correfoc és la de cotó, amb mànigues i pantalons llargs, un barret de roba i unes sabates esportives de pell que us agafin fort els peus (un xandall de cotó amb caputxa és una bona solució).
   
• Si per qualsevol circumstància se us encén la roba, tireu-vos a terra i rodoleu per apagar les flames. Sobretot no correu, les flames s’estendrien i serien més virulentes.
   
• Espereu la comitiva del correfoc en carrers amples i eviteu en la mesura que us sigui possible les aglomeracions i els taps de gent.
   
• No demaneu aigua als veïns, així evitareu taps i relliscades i també evitareu que la pólvora es mulli i exploti en lloc de cremar-se.
   
• No envaïu l’espai on els grups de foc fan l’actuació i no agafeu ni en destorbeu cap dels membres.
   
• Si es possible feu ús dels protectors auditius i oculars.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada