.

“Sempre és bell començar. Totes les coses haurien d’ésser començades amb festes, perquè en tot començament hi ha quelcom del gran misteri del món”. Joan Maragall (1905)


dissabte, 4 de juny del 2016

Trobada - 7è Trobada gegantera de L'escola Teresa Altet - Gegants

 

Dissabte, 28 de maig es va celebrar la Setena trobada gegantera del Teresa Altet dins les festes del barri de Ca n’Oriol.

A la plantada de figures es van aplegar les colles geganteres:

- d’Argelès sur Mer amb els gegants Damien i Cosme, els seus peluixos, el Gat amb botes i Winny de Pooth, la iaia capgròs i 18 geganters
- Cerdanyola del Vallès, que van portar els gegants Bernat, Dolça y Mir amb 10 geganters,
- Santa Eulàlia de Ronçana,  amb la geganta Maduixa, la gegantona Mora i el capgròs Laia. Amb totes elles van vindre 15 geganters,
- l’escola Ipsi de Barcelona, va portar els gegants Borrel i Provença que van ser molt ben acompanyats per 18 joves geganters,
- el barri del Pinar, va portar la Lola i el capgròs Eruir envoltada per 18 geganters,
- la colla Gegantera Club Amics de Rubí va treure el seu Pitus  i la seva família
- i una nova colla rubinenca de percussió anomenada Axé formada per sis percussionistes.

A més la colla amfitriona va treure les seves cinc figures, la Teresina, l’Oriol, en Pep, el Pitus i la Neus i va aconseguir aplegar 40 geganters i geganteres.

També van estar convidades les promotores de la nova colla gegantera de l’escola Ca n’Alzamora i part de la junta sortint de la colla gegantera de La Sardana de Badia del Vallès com a comiat després d’una gran relació amb el Teresa Altet.

Des de la plaça de Can Oriol, la cercavila va treure al carrer una nombrosa canalla que va gaudir amb els balls i la música de les colles que van fer camí d’anada i tornada per acabar de nou a la plaça del barri amb un ball conjunt d’una peça tradicional gegantera i un altre de percussió.

El lliurament de records a tots els convidats va tancar la celebració de cara al públic. Aquest any es va fer menció especial a l’Associació de Veïns que col·labora any rere any a l’organització de la trobada i al servei de Cultura de l’Ajuntament que ha permès que aquesta edició s’hagin introduït algunes novetats importants.

Els geganters van continuar la festa al pati de l’escola amb un concert del grup El Quinto Ártico per acabar amb un sopar a base de la tradicional botifarra.

Aquest any la colla de la Teresina i l’Oriol ha intentat fer una trobada diferent. Per allò la Comissió de Festes ha introduït novetats respecte als anys anteriors. Les principals d’aquesta edició han sigut:

- el canvi de data de diumenge al matí a dissabte per la tarda,
- el lloc de plantada, traslladat del pati de l’escola a la plaça de Ca n’Oriol, obrint-la així a tot el veïnat,
- el nou vestit de la Teresina, radicalment diferent i sense la tradicional bata d’escola,
- la celebració d’un concert després de la cercavila,
- el tradicional àpat geganter que s’ha fet després de la cercavila i no abans,
- el nombre de colles convidades, algunes d’elles noves colles, amb les quals es renovaran les trobades.










 
Textos de Félix Magallón, secretari de la Colla Gegantera Ceip Teresa Altet
Fotografies de l’arxiu de la Colla Gegantera Teresa Altet i de Carlos Casado membre de la Colla Castellera de Rubí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada