.

“Sempre és bell començar. Totes les coses haurien d’ésser començades amb festes, perquè en tot començament hi ha quelcom del gran misteri del món”. Joan Maragall (1905)


dissabte, 25 de juny del 2016

Tradicions - Nit de Sant Joan i Escardilarre'16 - Flama del Canigó

Ahir va arribar la Flama del Canigó a la nostra ciutat, era un quart de dotze de la nit quan la Colla de Diables de Rubí, portava la Flama fins a les portes de l’Ajuntament, on l’esperaven algunes autoritats, els mitjans de comunicació locals i el públic assistent. La Flama va ser rebuda amb la lectura d’un manifest, que enguany va preparar l'escriptor Andreu Carranza i acte seguit es va donar inici a una cercavila que la portaria fins l’Escardívol, on va tenir lloc un raval de foc, Escardilarre 2016 que va finalitzar amb l’encesa de la foguera de sant Joan, donant inici a una revetlla popular amb musica dels Killing Hits i els Dj Light Riders.
             
Aquesta tradició es va recuperar a Rubí l’any 2004 gracies a la Colla de Diables de Rubí, la iniciativa va ser de Pau Sànchez, membre de la colla rubinenca i del Centre Excursionista de Rubí, que malauradament ens va deixar després de patir un accident a la muntanya l’any 2011, Pau va ser el impulsor de portar la Flama del Canigó a la nostra ciutat. Ell, personalment, va anar, en més d'una ocasió, a buscar-la a la coneguda muntanya Catalana. Avui, la Colla de Diables de Rubí manté viva aquesta tradició i fa possible que Rubí tingui any rere any una gran revetlla de sant Joan".








Textos revisats per Ricardo Herranz, Secretari de la Colla de Diables de Rubí
Fotografies de l'arxiu de la Colla de Diables de Rubí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada