.

“Sempre és bell començar. Totes les coses haurien d’ésser començades amb festes, perquè en tot començament hi ha quelcom del gran misteri del món”. Joan Maragall (1905)


dimarts, 16 de maig del 2017

Celebració - 10è Aniversari de la Geganta Lola - Gegants i Capgrossos


El passat cap de setmana, la colla de Geganters del Pinar, ha celebrat el 10è Aniversari de la seva Geganta, la geganta Lola. La Lola va ser construïda fa 10 anys en homenatge a les persones emigrats vingudes d’Espanya en els anys 60, i per això es significatiu la seva indumentària carregant en una ma una maleta de pell de l’època en una ma i un mocador de fer farcells a l’altre. Va ser un projecte de integració del barri a la ciutat, mitjançant la Cultura Popular Catalana, que tal i com ja d’explicat la seva historia en aquest blog, el barri va aprendre a construir Gegants a ballar-los, a tocar la Gralla i la Caixa.

Dissabte va esta envoltada de totes les colles geganteres locals, els seus padrins el Geganters de Rubí amb en Roc, la Paula, la Laia i en Galderic, els geganters del Teresa Altet, amb els seus gegantons, la Teresina i l’Oriol, la gegantona Matilda de l’escola de Ca’n Alzamora, el amics dels gegants amb Quimet i Pitus i els Castellers de Rubí.

Per l’aniversari es va celebrar una cercavila pels carres del barri, m’entres un grup d’animació amenitzava la festa en el camp de futbol, a l’espera de l’arribada dels gegants. Amb la rebuda dels gegants es van realitzar els parlaments de la presidenta de la Colla de Geganters del Pinar Maria Jesús Munuera i de l’Alcaldessa de Rubí, Ana Maria Martinez qui va fer l’entrega de recordatoris de l’aniversari. Tot va finalitzar amb un berenar per les entitats convidades i els veïns del barri, molt presents tota la tarda.




















Textos i Fotografies de Jaume Comas Gestor del Blog Cultura

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada