.

“Sempre és bell començar. Totes les coses haurien d’ésser començades amb festes, perquè en tot començament hi ha quelcom del gran misteri del món”. Joan Maragall (1905)


diumenge, 7 de maig del 2017

Diades - El Dia de la Dansa a les Escoles i el Dia de la Terra - Dansa

Dia de la Dansa a les Escoles

L’Escola de l’Esbart balla a Sallent, a la Rambla del Ferrocarril i a l’Escola Montessori

Aquest mes d’abril diferents grups de l’Escola de l’Esbart han fet diferents actuacions a Rubí i a Sallent.

Els grups de 10 i 11 anys van participar en la ballada de Sant Jordi a Sallent amb els infants de l’Esbart Vila de Sallent. Els petits dansaires actuar-hi i van passar una Diada de Sant Jordi plena de dansa i música.

El grup de Cascavells i el de Cavallista van participar en la celebració del Dia de la Dansa que es va fer a Rubí. L’acte va tenir lloc a la Rambla del Ferrocarril i també van formar-hi part les escoles Dinamic Crescendo, Adanubi i 8 temps. Cada grup va ballar diverses danses i, finalment, va ser el torn de les danses participatives.

El passat 28 d’abril, el grup de Gitanos, de 15 i 16 anys, van ballar el “Ball de gitanes” a l’Escola Montessori. Com ja és tradició, pels vols de Sant Jordi, el grup més gran de l’Escola de l’Esbart participa en una jornada plena de dansa d’aquesta Escola rubinenca. Aquesta ballada té lloc, cada any, al pati i tots els alumnes ballen l’entrada de la dansa i fan ballar els seus gegantons.




Dia de la Terra

El dissabte 22 d’abril, per celebrar el Dia de la Terra, l’Ajuntament de Rubí va organitzar la Fira de la Terra. L’Esbart de Rubí hi va participar amb l’activitat ‘Ballar de peus a terra’, destinada sobretot als infants, però oberta a tothom.

En aquesta activitat els participants ballaven diverses danses tradicionals sobre superfícies diferents: palla, asfalt mullat i amb gel, gespa i espígol sobre asfalt. Els assistents van ballar descalços i així experimentaven amb els peus sensacions molt diferents.


Textos exrets del Butlletí #36 de l'Esbart Dansaire de Rubí
Fotografies de l'Arxiu de l'Esbart Dansaire de Rubí

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada