.

“Sempre és bell començar. Totes les coses haurien d’ésser començades amb festes, perquè en tot començament hi ha quelcom del gran misteri del món”. Joan Maragall (1905)


dijous, 29 de juny del 2017

Festa Major 2017 - El Seguici Festiu i el Pregó - Festes PopularsAhir amb el seguici, Rubí es va vestir de Festa Major. Des de fa uns anys, el Servei de Cultura de la ciutat i les entitats que formen la Taula de Cultura Popular i Tradicional Catalana, treballen per donar-li un caire mes solemne, i enguany, autoritats i regidors, han estat els encarregats d’obrir la comitiva festiva, encapçalada per l’alcaldessa Ana Maria Martinez.

Una turmenta inoportuna, complicà el inici del seguici, alterant l’ordre de las entitats participants, però finalment, autoritats, diables, dansaires, castellers gegants i capgrossos, van enfilar pels carrers del centre de la ciutat fins a l’ajuntament. On els esperaven en Roc i la Paula, els gegants de la ciutat, que aquest any estan de celebració i estrenaven vestits nou, en motiu del 30è Aniversari de la Colla de Geganters de Rubí.

Les entitats van anar entrant a plaça, arriba l’hora del pregó, les pregoneres, les campiones del Cent Patins amb lectura divertida i distesa; En acabar, els castellers de Rubí van ser els encarregats de destapar els gegants de la ciutat, que esperaven tot tapats davant l’ajuntament, per no desvelar-nos les noves vestimentes, que vàrem poder veure per primera vegada, quan els varen destapar amb dos pilars simultanis.

L’acte com es habitual, finalitza amb la renovació de la Tolla, el ram de flors que porta la geganta Paula, efectuat per l’alcaldessa i les pregoneres i l’enfilada de l’anxaneta al balco de l’Ajuntament.

Els nous vestits d’en Roc i la Paula son de la dissenyadora: Maria Carbonell. I confeccionats pel sastre Guillem Amorós, amb l'ajuda de Rosa Maria Cañameres.
  
Els gegants estrenen robes seguint l'estil que representen: catalans benestants de la segona meitat del s. XIX. Els principals canvis es produeixen en la geganta: ara va una mica escotada, no porta mantellina així llueix millor la gandalla i mantó obert, per lluir la resta de la roba.

Retrospectiva fotografica del Seguici i Pregó.Crònica de Jaume Comas gestor del Blog de Cultura Popular de Rubí
Fotografies cedides per @localpres

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada