.

“Sempre és bell començar. Totes les coses haurien d’ésser començades amb festes, perquè en tot començament hi ha quelcom del gran misteri del món”. Joan Maragall (1905)


dimarts, 13 de juny del 2017

Trobada - 30é Aniversari dels Gegants de Sarrià Gervasi i Laietà - Gegants


Els Gegants de Rubí, visiten Sarriá i participen en la Trobada Gegantera dels 30 anys dels gegants Gervasi i Laietà

Els Gegants de Sarrià són una parella de gegants formada per En Gervasi i la Laietà van néixer com a parella de gegants de Sarrià. Són unes figures que figuren un pagès i una pagesa del final del segle XIX, representatius d'aquestes dues antigues viles, actualment unificades en el Districte de Sarrià – Sant Gervasi. Les figures són obra de Domènec Umbert i s'estrenaren al barri de Galvany l'any 1987.

Per tant, el passat cap de setmana, dies 10 i 11 de juny, aquesta parella de gegants de Sarrià celebraven el 30è Aniversari amb un munt d’activitats que van durar tot el cap de setmana.

Dissabte, les activitats estaven centrades en la parella de gegants amfitriona i el barri de Sarrià.

Diumenge, va ser el gran dia de la festa d’aniversari amb la organització de la Trobada Gegantera del 30è Aniversari, dels Gegants de Sarrià Laietà i Gervasi, que van estar acompanyats per la resta de gegants de Sarrià: el gegantó Blauet, el Gegant dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, els Capgrossos de Sarrià i els Gegants Vells o de les dues cares de Sarrià, juntament per la resta de colles participants, com la de Rubí, i les colles de: Barcelona – Ciutat, Barcelona – Santa Maria del Mar, Barcelona – Sarrià, Vacarisses, Alp, Barcelona – Arreplegagegants, Barberà del Vallès, Cabrera de Mar, Barcelona – Montbau, Barcelona –Guinardó, Barcelona – Horta, Lliçà d’Amunt, Manacor (Mallorca – IllesBalears), Manresa, Barcelona – Poble Espanyol, Barcelona – Poble Sec, Rellinars, Sant Llorenç d’Hortons, Sabadell – Gràcia, Vilanova d’Espoia, Escola Orlandai, Escola Dolors Monserdà, El Traç.

Les activitats de la trobada van començar de bon matí amb la Plantada gegantera a partir de les 10h al Passeig d’Elisenda de Montcada, de totes les colles geganteres i gegants participants de la trobada. A partir de les 11h, comencen dues Passejades de gegants simultànies de les colles participants pels carrers de Sarrià, a on a partir del carrer Major de Sarrià es va convertir en una sola Passejada de Gegants, que va acabar a la Plaça de Sarrià (davant de la seu del Districte), amb la presentació de les colles participants, parlaments de rigor, Balls dels Gegants de: Barcelona Ciutat (Jaume I i Violant d’Hongria), Santa Maria del Mar (Salomó i la Reina de Saba), i gegants de Sarrià (Laietà i Gervasi); i el ball final conjunt de les colles participants posant punt i final a la festa d’aniversari dels gegants Sarriencs juntament amb l’entrega del record de la trobada a les colles assistents.




Crónica de Marc Albert Lopez Extremera, adjunt de presidencia de la Colla de Geganters de Rubí
Fotografies de Joan Miquel Merino membre de la Colla de Geganters de Rubí

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada