.

“Sempre és bell començar. Totes les coses haurien d’ésser començades amb festes, perquè en tot començament hi ha quelcom del gran misteri del món”. Joan Maragall (1905)


diumenge, 4 de juny del 2017

Rubifolk-17 - Tepenahuatl Ballet Folklórico de Nicaragua - Festival de Dansa



Els grups pel Rubifolk ja tenen mig peu a la ciutat, el primer grup que ens visitarà en la XVII edició del #Rubifolk és el Tepenahuatl Ballet Folklórico de Nicaragua.

Tepenahuatl és un dels ballets més prestigiosos del país. Sota la direcció de la Sra. Blanca Guardado, el grup es dedica, des de 1981, a presentar un espectacle que recull les tradicions del Pacífic, del centre del país i de l'Atlàntic. El seu repertori és un viatge pel folklore del Carib i de l'Amèrica Central.

El conjunt recull la riquesa cultural del país i de la barreja de pobles i cultures que han conegut al llarg de la seva història. Les danses del Pacífic compten amb els ritmes sagrats de la Nicaragua precolombina. Les danses del nord i sud són polques, vals, masurques importades pels immigrants francesos, alemanys i anglesos. Les de l'Atlàntic son més ètniques i d'origen africà.

Seran a Rubí de 6 al 10 de juliol així que guarda't aquests dies a l'agenda, que venen amb ganes de fer ballar a tothom!






Crónica de l'Esbart Dansaire de Rubí
Fotografies cedides per l'Esbart Dansaire de Rubí

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada