.

“Sempre és bell començar. Totes les coses haurien d’ésser començades amb festes, perquè en tot començament hi ha quelcom del gran misteri del món”. Joan Maragall (1905)


dissabte, 13 de febrer del 2016

Entitats - Obrador Coral de Rubí - Cant Coral

 

Breu Resenya: 
  
L’Obrador Coral de Rubí porta des de l’any 1981 amb un treball seriós i constant, intentant assolir un nivell prou alt per deixar en bon lloc el pavelló musical de la nostra ciutat de Rubí.
  
Una constant de la coral és la celebració del concerts d’hivern (Sant Esteve), de primavera (Sant Jordi), la participació en l’Ofici de Festa Major a la parròquia de Sant Pere i l’organització d’un espectacle musical dins del marc de la Festa Major de Rubí, a part de la col·laboració amb altres entitats de la ciutat.
  
Currículum:
  
L’Obrador Coral de Rubí neix el gener de l’any 1981.
 
 
A partir de 1983 s’incorpora a la FCEC.
  
Amb un treball seriós i constant, sota la direcció, primer d’en Pere Burés, posteriorment de l'Emili de la Linde, després d’en Pelegrí Bernial i en l’actualitat del Jordi Boltes, intenta assolir un nivell prou alt per deixar en bon lloc el pavelló musical de la nostra ciutat de Rubí.
   
Una experiència remarcable en el procés de superació de l’Obrador Coral, ha estat la de fer-se càrrec de la part coral inèdita de la Moixiganga de Lleida, que en estreta col·laboració amb l’Esbart Dansaire de Rubí, va presentar l’any 1982 al Gran Teatre del Liceu de Barcelona, i als principals teatres de Catalunya. Una constant de la Coral és la celebració del concerts d’hivern (Sant Esteve) i de Primavera (Sant Jordi), a més de la participació en l’ofici de Festa Major a la Parròquia de Sant Pere i darrerament organitzant un concert vermut en la nostra festa major.

 
Hem tingut el plaer de col·laborà amb diferents aniversaris d’entitats culturals de Rubí; 75è aniversari de l’esbart Dansaire, 50è aniversari del Centre excursionista de Rubí, i acompanyar-los a Sant Miquel de Cuixa a la renovació de l’encesa de la flama de la Llengua Catalana. Posteriorment vàrem fer una ofrena floral a la tomba d’en Pompeu Fabra. També vàrem poder col·laborar al 50è aniversari de la Unió Rubinenca. Hem participat en la sarsuela “Cançó d’amor i de guerra” en la celebració del 20è aniversari de l’escola Municipal de Música i darrerament el 75è aniversari del foment de la sardana de Rubí. Celebrant el nostre 20è aniversari hem interpretat la cantata de Pentecosta, Nº 34 de J. S. Bach amb acompanyament d’orquestra.
    
L’any 2004, dins el programa de Festa Major, vàrem interpretar la missa de coronació de W.A. Mozart, amb l’orquestra simfònica de l’Empordà i conjuntament amb el cor Harmonia Calellenc.
   
L’any 2005, també dins el programa de Festa Major, vàrem interpretar la novena simfonia de Beethoven amb la orquestra del centenari, la coral Nova Egara i els antics escolans de Montserrat.
  
L’estiu del 2006, ja com a tradició dins el programa de Festa Major, commemorant el 250è aniversari del naixement de W.A.Mozart, vàrem fer el seu Rèquiem, també amb la orquestra del centenari, la coral Nova Egara i els antics escolans de Montserrat.
   
L’any 2007, en el nostre concert tradicional de Sant Jordi, vàrem celebrar el 25è aniversari de la nostra entitat, interpretant una mostra de les peces més significatives d’aquests anys. I dins del marc de Festa Major hem representat la versió concert de la sarsuela catalana “Cançó d’amor i guerra”
   
L’any 2008, a la primavera van tornar a cantar el Glòria d’Antonio Vivaldi i a l’estiu, per Festa Major cors d’òpera acompanyats per la orquestra “Aula Lírica de Catalunya”.
  
L’any 2009, en el nostre concert de Primavera, vam interpretar el Rèquiem de Gabriel Fauré acompanyats per piano. Al tradicional concert de Festa Major vàrem fer un concert de espirituals negres i/o Gospel, compartint el concert amb el grup BlackBirds i acompanyats per una banda rubinenca. Per Nadal vam cantar les tradicionals set nadales populars de Manuel Oltra.
    
L’any 2010, vàrem fer un muntatge musical increïble al organitzar un concert de musicals i standards americans, acompanyats per la Big Band del taller de músics i compartint temes amb la Big Mamma. Per finalitzar l’any, en el nostre concert de Nadal vam cantar els nocturns de Mozart acompanyats per clarinets.
    
L’any 2011 vàrem tenir el plaer de tornar a cantar el meravellós Rèquiem de Mozart, acompanyats per piano i tres trombons. Per Festa Major vam tornar a apostar per fer àrees i cors d’òpera però aquest amb la orquestra Aula lírica de Catalunya.
   
L’any 2012, vàrem col·laborar amb les diverses activitats que es van preparar a Rubí per commemorar els 50 anys de la rierada de l’any 1962. Per Nadal vam interpretar la cantata BWV64 de J.S.Bach.
 
L'any 2015, es va commemorar el centenari del col·legi Regina Carmeli i vam participar en l'acte d'inauguració amb peces del nostre ampli repertori. I per acabar el curs, dins del marc de Festa Major, vam interpretar musicals famosos, amb un gran èxit.

 
En aquests anys hem aconseguit afegir al nostre repertori aquestes obres:
  
    Missa de la coronació de W.A. Mozart
    Novena simfonia de Beethoven
    Rèquiem de Mozart
    Rèquiem de G.Fauré
    Cantata 64 de J.S.Bach
    Cantata de Pentecosta de J.S.Bach
    Gloria de Vivaldi
   
Actualment estem preparant el "Magnificat de J.S.Bach" que presentarem en el concert de primavera.

Textos facilitats per Imma Renom, Cantaire de l'Obrador Coral de Rubí

Fotografies de l'arxiu de l'Obrador Coral de Rubí

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada