.

“Sempre és bell començar. Totes les coses haurien d’ésser començades amb festes, perquè en tot començament hi ha quelcom del gran misteri del món”. Joan Maragall (1905)


dissabte, 6 de febrer del 2016

Tradicions - Festa Gran d'Hivern 2016 - Festes Populars

 
 
Un any més, la Festa Gran d’Hivern, festa dels Tres Tombs a Rubí ha estat un èxit rotund de participació. Els rubinencs i les rubinenques han gaudit, amb un temps quasi de primavera, d’un programa complet que va arrencar divendres amb la missa a Sant Pere i va acabar al finalitzar l’espectacle el diumenge a la tarda al Pavelló del Regina Carmeli, tenint el seu punt culminant en la rua i benedicció del diumenge al matí, sense oblidar ni el ball de societat ni les diferents rues ni l’esmorzar del traginer.

 
Han estat uns dies intensos que han tingut com a protagonistes els banderers d’enguany, els Diables de la Riera, que han participat molt activament en tots i cada un dels actes del programa. Es essencial la feina que fan els banderers ja que son l’eix al voltant del que gira la festa i, si qui es fa càrrec de la bandera, és una entitat que celebra el 25è aniversari, la festa pren encara un aire més col·lectiu.
  
  
 
De nou, no ha estat possible gaudir de la seu de l’entitat, malgrat que així s’havia anunciat. Enguany ha estat el col·legi Regina Carmeli qui ha posat a disposició de la festa el seu pavelló i allà s’hi han celebrat el ball i l’espectacle. Es molt d’agrair a la direcció del col·legi totes les facilitats que han donat, tot i les presses a demanar-los l’espai.


 
 
  
Els carrers plens de música, de color, d’olors i sabors han fet ciutat un any més i ja en van 157, i ara toca començar a preparar la Festa Gran d’Hivern 2017, que ja falta poc per al 160 aniversari de l’entitat i segur que hi haurà celebració especial.

 
Textos facilitats per Miquel Vivancos, President de la Societat de Sant Antoni Abat de Rubí
 
Fotografies de Jordi Garcia @localpres

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada