.

“Sempre és bell començar. Totes les coses haurien d’ésser començades amb festes, perquè en tot començament hi ha quelcom del gran misteri del món”. Joan Maragall (1905)


dilluns, 15 de febrer del 2016

Trobada - XIII Trobada de Gegantons Infantils - Gegants

XIII Trobada de gegantons infantils i d'escoles de Bacelona, a les festes de Santa Eulàlia de Barcelona 13 de febrer 2016
      
Com ja és tradicional la Colla Gegantera del Teresa Altet ha participat de les festes de Santa Eulàlia, la gran festa d’hivern de la cultura popular d’arrel tradicional de Barcelona.
 
Per aquesta edició, la gegantona Teresina i el capgròs Pep van viatjar fins al Mercat del Born passat dissabte 6 de febrer per passar tota la setmana junt la resta de gegantons i capgrossos que volien participar de la festa i van estar exposats en aquest emblemàtic edifici perquè tots els barcelonins i barcelonines que volguessin poguessin gaudir-ne.
  
El gegantò Oriol, el Pitus i la Neus, els altres capgrossos, es van aplegar els seus germans i acompanyats pels geganters i geganteres de la  colla van participar d’una gran cercavila.
  
Un munt de colles infantils amb la seva particular visió del món geganter, plenes de gegantons i capgrossos, amb una gran energia, música i fal·lera gegantera van omplir els carrers de Barcelona des de la plaça Comercial fins la Plaça de Sant Jaume. Carrers plens de gom a gom de públic, infantil i adult, turistes i curiosos que no van parar de fer fotos i més fotos i de gaudir amb l’alegria de les colles, els seus balls i les seves músiques.
  
Aquí va un recull de les imatges que ens va deixar la trobada.
   

    
Setmana intensa per la colla que va començar amb la passejada de l’enterrament de la sardina, altre sortida tradicional, de les més complicades, donat que és dia de feina i activitats extraescolars i resulta molt difícil aplegar uns quants geganters que puguin fer aquesta passejada. Però una vegada més els geganters van fer un esforç ¡ es va poder assolir l’objectiu.



 
 Textos facilitats per Felix Magallon, Secretari de la Colla Gegantera CEIP Teresa Altet.

Video i Fotografies de l'arxiu de la Colla Gegantera CEIP Teresa Altet.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada