.

“Sempre és bell començar. Totes les coses haurien d’ésser començades amb festes, perquè en tot començament hi ha quelcom del gran misteri del món”. Joan Maragall (1905)


diumenge, 28 de febrer del 2016

L'Espona - Centre de la Dansa Tradicional Catalana - Activitats


 
 
Centre de la Dansa Tradicional L'Espona
 
Aprofitem que tot just hem començat aquest 2016 per recordar-vos totes les activitats que hem fet al Centre de la Dansa Tradicional L’Espona.
 
Durant el primer semestre vam fer diferents cursos que van anar des de la Percussió corporal de la mà, del Santi Serratosa, passant pels Abdominals hipopressius amb l’Adriana Monté o l’Esgrima teatral amb el Rubèn Jordà; ja més estrictament dins del llenguatge de la dansa tradicional, un Laboratori per investigar i provar nous camins de la mà de Factoria Mascaró. També els nens i nenes menors de 4 anys van poder ballar amb els seus pares a partir de les propostes que ens van fer els monitors que durant l’any treballen amb les escoles bressol públiques de la nostra ciutat. No podem deixar-nos tampoc un dels cursos que fa més anys que estem fent, un curs de treball corporal a partir de la dansa tradicional catalana, on ens mantenim en forma i gaudim, mentre ballem dansa tradicional.
 
Ja a l’estiu vam anar a presentar el Centre de Dansa l’Espona en el marc del Festival Ésdansa, que organitza l’Esbart Marboleny i el Cercle Marboleny de Les Preses.
 
Durant el 2015 també s’ha estat treballant des del Centre de Documentació que l’Espona en la recopilació, confecció i digitalització de materials relacionats amb el món de la dansa catalana escènica i, més concretament, en el treball escènic que van fer coreògrafs com Joan Serra i Salvador Melo, a partir de fons documentals pertanyents a la Factoria Mascaró i l’Esbart Sant Cugat, així com d’Eulàlia Melo.
 
En aquest mateix camí també hem acabat un índex sobre tot el material sonor de Pere Burés i Camerino, a partir de la fabulosa feina de Quim Miranda. M. Antònia Pujol ha endegat un treball sobre la tasca didàctica de Joan Serra, i Montserrat Garrich està confeccionant un treball sobre els primers mestres de la dansa tradicional catalana que va tenir l’Esbart Català de Dansaires, grup degà en la recuperació i difusió de la dansa tradicional catalana.
 
I no volem acabar aquesta petita ressenya, sense fer-vos una petita avançada del que podreu fer aquest nou any al Centre de la Dansa Tradicional Catalana, ja que podeu apuntar-vos:
 
•al grup d’adults, que cada dimecres de 19.30 a 21h treballem per mantenir el nostre cos en forma físicament i mental;
 
•als nous cursos que farem i que estaran vinculats d’una manera o una altra amb la dansa, l’ensenyament i la tradició: es començarà amb un curs per treballar conceptes bàsics del llenguatge de la dansa (espai, temps, gest i energia), dirigit als mestres de primària, però també a tothom que hi estigui interessat.
 
Finalment, no us perdeu l’oportunitat de consultar el nostre Centre de Documentació, que anem ampliant contínuament amb molt material interessantíssim i que no volem que es perdi.
 
Textos cedits per l'Esbart Dansaire de Rubí i escrits per Jordi Rubio.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada