.

“Sempre és bell començar. Totes les coses haurien d’ésser començades amb festes, perquè en tot començament hi ha quelcom del gran misteri del món”. Joan Maragall (1905)


dimarts, 27 de desembre del 2016

Nadal 2016 - Exposició de Diorames de Nadal - Pessebres

El passat 18 de desembre va ser inaugurada l’exposició de Diorames de Nadal de l’Associació de Pessebristes de Rubí, que romandrà oberta fins el 15 de Gener a l’espai expositiu Aula Cultural de l’Avinguda de Barcelona. En aquesta edició els membres de l’associació, han construït un total de 24 diorames, on estan representades les diferents escenes de la infància de Jesús; Trobarem escenes tradicionals, escenes en paisatges força coneguts i escenes enfocades a temes molt actuals, com les guerres i els refugiats.
  
Son pessebres de gran format, que els porta feina al llarg de l’any; Cada pessebrista va treballant el seu diorama en diferents fases, primer es treballa la idea del que es vol fer, de la idea es passa a esbossos i dibuixos,  probes de colors i materials, finalment es en el mes de novembre quan arriba el moment de construir-ho i muntar-ho , i de intentar ser fidels a la seva idea original. Tota la feina es concebuda sabent que un cop finalitzada l’exposició, aquestes obres d’art seran destruïdes, conservant les figures i alguna de les peces principals, pensant ja en properes edicions.
   
L’Associació de Pessebristes esta oberta a rubinencs i rubinenques que els engresqui l’art de fer pessebres i en vulguin aprendre, mai se sap on pot estar un futur artista. Aquest 2017 l’Entitat Rubinenca celebrarà els seus 100 anys de historia amb diferents actes commemoratius al llarg de l’any, dels quals aquest blog us anirà informant.  
   
Aquesta mostra ha esdevingut  tot un clàssic de les dates nadalenques a la nostra ciutat i des de fa ja molts anys. L’Associació de Pessebristes de Rubí també col·labora cada any amb la construcció del pessebre exposat a la Biblioteca Municipal Mestre Marti Tauler, així com el pessebre que hi ha fixa per aquestes dates a la plaça de Pere Aguilera.
    
 






 
 
 


 



 

 
 

     
En aquest video cedit per l'Associació Pessebriste de Rubí podem veure diferents moments de la construcción dels pesebres d'aquesta edició, a l'Aula Cultural del Carrer Barcelona.
   
      
Textos i fotografies de Jaume Comas, Gestor del Blog de Cultura.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada