.

“Sempre és bell començar. Totes les coses haurien d’ésser començades amb festes, perquè en tot començament hi ha quelcom del gran misteri del món”. Joan Maragall (1905)


diumenge, 18 de desembre del 2016

Temporada 2016 - Valoració de Colla Gegnaters de Rubí - Gegants

 
Des de la Colla de geganters de Rubí, es fa una valoració molt positiva de la temporada gegantera 2016; ha estat una temporada excepcional, on han coincidit diferents celebracions geganteres: 60è Aniversari del naixement de la Tradició gegantera  a la nostra Ciutat (1956-2016), el 20è Aniversari de la gegantona Laia (1996-2016) i el 10è Aniversari del gegantó Galderic (2006-2016).

Aquest any, excepcionalment, la colla ha realitzat diferents activitats commemoratives per celebrar aquests aniversaris i de totes elles, en cal destacar dues de principals: la XXIII Trobada de Gegants, celebrada el dissabte 9 de juliol, una setmana després de Festa Major, amb la participació d’un total 18 colles geganteres d’arreu de Catalunya i una de Castelló (Especial agraïment als Gegants de l’ACGC - Gegants de l’Agrupació de Colles Geganters de Catalunya i els Gegants de la Pedrera); i per una altre banda, la celebració de l’exposició commemorativa dels aniversaris esmentats, en el Castell de Rubí, que porta per nom “Rubí, amb ulls de gegants”, romandrà oberta del 8 d’octubre de 2016 al 15 de gener de 2017.

Tot aprofitant festivitats locals, s’han organitzat altres activitats a la ciutat, la Diada de la colla Gegantera el mes de maig, col·laboració amb l’Aplec de Sant Muç el 16 de maig, la Festa Major de Rubí  per Sant Pere del 28 de juny al 3 de juliol, la Festa Major petita de Sant Roc, el primer cap de setmana de setembre, la Fira de Sant Galderic el 15 d’octubre i per tancar la temporada, la participació a la representació del “Poema de Nadal” el 18 de desembre.

Aquesta temporada gegantera s’han realitzat les habituals sortides amb els nostres gegants fora de la nostra ciutat, hem visitat les poblacions de Juneda, Sabadell, Vilanova i la Geltrú, Sant Llorenç Savall, La Garriga; Tornant la visita que les colles geganteres d’aquetes poblacions van fer el 9 de juliol a la nostra ciutat, en motiu de la Trobada Gegantera. El 22 de maig, vàrem anar al barri de la Concòrdia de Sabadell, a la Trobada de Gegants del Vallès, on conjuntament amb els gegants de la Colla Gegantera Teresa Altet, vàrem representar Rubí.

A part, la Colla de geganters de Rubí, com ha entitat, també ha assistit a diferents reunions i assemblees realitzades tant a Rubí com a fora de la nostra Ciutat, per tal de promocionar el mon geganter, així com activitats dirigides a la població en general, visites de les escoles al local, xerrades, conferències com la que es va fer el dia 20 d’octubre al Castell, com en l’àmbit supramunicipal, tot col·laborant amb l’Agrupació de Colles Geganteres de Catalunya, a  la Coordinadora gegantera del Vallès occidental i oriental, entre d’altres.

Per tant, per la Colla de Geganters de Rubí, aquest ha estat un any molt positiu i estem molt contents de com ha anat la temporada en general; i en que es fa una valoració positiva del que ha estat les celebracions efectuades arran dels aniversaris geganters abans esmentats.
 
Plantada de Gegants a la 23`3 Trobada de Gegants de Rubí

Gegants de Rubí amb els Gegants de l'ACGC
Agrupació de Colles Geganteres de Catalunya

Gegants de Rubí i Borriana

Part dels membres de l'entitat a Sant Feliu de Llobregat
 
Textos i Fotografies de Marc Albert Lopez de Extremera, soci geganter de la Colla de Geganters de Rubí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada