.

“Sempre és bell començar. Totes les coses haurien d’ésser començades amb festes, perquè en tot començament hi ha quelcom del gran misteri del món”. Joan Maragall (1905)


dissabte, 10 de desembre del 2016

Taller - Els Diables de la Riera visiten l'Escola del Bosc - Diables


 
Les entitats de Cultura Popular i Tradicional de la nostra ciutat, quan son requerides per alguna escola o institut, ofereixen xerrades donant-se a conèixer, explicant la seva historia, el que fan i com ho fan i sempre que es possible la millor manera es veure-ho sobre el terreny amb mostres o tallers.
   
La passada setmana varen ser els Diables de la Riera els que varen fer una visita a l’escola del bosc. En Jordi, la Carolina i en Jose, tots tres diables, van sorprendre amb la seva visita a la classe de diables de 1er i 2nd que no els esperaven. Els hi van explicar qui eren i que feien els diables, els nens i nenes els hi varen regalar un dibuix i els hi van recita un poema del diable, donades les explicacions de com es vesteix un diable, que es la forca que fan servir i com se utilitza, la curiositat dels petits era expectant i les preguntes per part dels nens i nenes van ser successives al llarg d’una estona. Per acabar la visita els tres diables van fer una mostra en el pati,  vestits de diables i amb pirotècnia real de correfoc, res millor que viure-ho de prop que qualsevol altre explicació.
   
Altres colles de diables de la ciutat, castellers, geganters, l’Esbart Dansaire amb les seves danses, l’Escola de Sardanes Flor de Neu i el foment de la Sardana amb el ball popular, també donen xerrades i fan tallers quan se’ls sol·licita. Es una tasca mes que les entitats realitzant amb molt de gust per els nens i nenes i persones amb dificultats o discapacitades de la ciutat.
       
 




      
Textos de Jaume Comas, Cap de Colla dels Diables de la Riera de Rubí i gestor del Blog de Cultura.
Fotografies cedides per l'Escola del Bosc de Rubí

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada