.

“Sempre és bell començar. Totes les coses haurien d’ésser començades amb festes, perquè en tot començament hi ha quelcom del gran misteri del món”. Joan Maragall (1905)


dissabte, 24 de desembre del 2016

Temporada 2016 - valoració Colla Gegantera Teresa Altet - Gegants

RESUM DE L’ANY 2016. COLLA GEGANTERA ESCOLA TERESA ALTET

   
Un resum del que ha sigut aquest any per la colla gegantera del Teresa Altet podria ser que ha sigut un any de canvis en el qual la colla ha aconseguit que els nostres gegantons estrenessin nous vestits, hem fet relacions amb noves colles i hem introduït novetats que hem valorat positivament a la Trobada de gegants del barri.
     
Hem mantingut pràcticament totes les sortides tradicionals de la colla a excepció del Carnestoltes i el seguici del Rubífolk que per falta d’efectius vam haver de renunciar-hi. Però hem aconseguit ser-hi a l’enterrament de la sardina, l’aniversari de la Lola del Pinar, la festa de la Primavera del Teresa Altet, el Seguici de Festa Major, la Trobada de Gegants de Rubí, la festa de final de curs de la Lluna, la festa de Sant Roc i la Fira de Sant Galderic, totes festes tradicionals rubinenques en les quals acostumem a participar.
      
A més no podíem faltar al bateig d’una nova gegantona a la ciutat i molt menys al d’una gegantona d’escola. Els pares i mares de l’escola Ca n’Alzamora es van engrescar i en pocs mesos ja tenien en marxa la Matilda. També vam participar d'una nova activitat de cultura popular per la Festa Major petita de St Roc: la trobada d'imatgeria local que confiem que s'arreli a la ciutat i esdevingui en una fita important per engrescar els més menuts a gaudir de les festes populars.
      
Altra novetat important va ser la participació per primera vegada a les festes del Roser de maig a Cerdanyola i a les festes de Santa Eulàlia de Ronçana fruit de l'intercanvi amb les Colles d'aquestes ciutats.
     
Un any més i ja van 7, com a activitat més destacada de la colla, el 28 de maig vam celebrar la trobada gegantera al barri de Ca n'Oriol. I les novetats van ser diverses: a més de les colles ja citades vam tenir la visita de la colla de l'escola Ipsi de Barcelona i d'Axè, grup de percussió rubinenc. Les colles del Pinar i Argelès sur Mer van completar el grup geganter aplegat. Altre dels canvis a la festa va ser la celebració el dissabte a la tarda i el començament a la plaça del barri on més gent va poder gaudir de la plantada. Un concert de El quinto Ártico va amenitzar la tarda tot esperant el berenar geganter a base de botifarra. En aquesta diada la Teresina va estrenar un nou vestit.
     
El calendari de sortides es va completar amb d'altres sortides importants com la d'escoles de Catalunya, la comarcal del Vallès o la d'Argelès sur Mer, sempre molt esperada pels geganters de la Teresina i l'Oriol i en la qual l’Oriol va posar-se per primera vegada una nova faldilla.
      
Una fita important també va ser la participació en un acte solidari on més de 100 gegantes d'arreu Catalunya es van aplegar en una trobada de lluita contra el càncer i on la Teresina no podia faltar.
      
En definitiva, un any amb novetats, amb canvis però un any on la Teresina i l'Oriol han sortit al carrer per gaudir i fer gaudir la gent de la cultura popular i el món geganter.
     
Junta Directiva
Colla Gegantera
Escola Teresa Altet
   




      
Textos Félix Magallón, Secretari de la Colla Gegantera Teresa Altet.
Fotografies de l'Arxiu de la Colla Gegantera Teresa Altet.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada