.

“Sempre és bell començar. Totes les coses haurien d’ésser començades amb festes, perquè en tot començament hi ha quelcom del gran misteri del món”. Joan Maragall (1905)


dijous, 29 de desembre del 2016

Temporada 2016 - Valoració Colla de Diables de Rubí - Diables

Valoració de la temporada 2016 de la Colla de Diables de Rubí

Activitats locals

Les activitats de foc fetes a Rubí han sigut les mateixes que altres anys: Raval de foc i foguera de sant Joan, seguici de Festa Major, correfoc de Festa Major, la Trobada de Bèsties de Foc de Rubí i la tronada de sant Roc. Dintre d'aquestes activitats, valorem molt positivament el nou format del correfoc de Festa Major, amb sis colles. La Trobada de Bèsties en té dues lectures, una positiva -Una figura més dona major vistositat a l'acte; l'altra no gaire -Les colles no es mouen tot just acabar les vacances d'estiu, cosa que ens ha obligat a considerar amb l'Ajuntament un canvi de dates.

El tabalers tampoc són immunes a les escissions, així els Explosió Rítmica es van fragmentar i van sorgir els Axé, que són els que ens acompanyen des de sant Joan. Els Explosió Rítmica, encara apadrinats per nosaltres van actuar a les cercaviles del Carnestoltes i a la inauguració del nou parc de La Serreta. Els Axé van participar al Holi Festival de Festa Major.

Activitats fora de Rubí

Aquest any hem viatjat poc, ja se sap això de les vaques grasses i vaques magres. Hem estat amb els Axé a Igualada, al juliol, i hem tornat a l'Estany, ara hi anirem els anys parells.

Previsions 2017

A Rubí

Les activitats "programades" per Diables a Rubí l'any 2017 són, a priori, les mateixes de sempre: Sant Joan, seguici i correfoc de Festa Major, els versots i la tronada de sant Roc, i la Trobada de Bèsties de foc (amb la possible modificació de dates).

Tabalers, de moment, no tenen res en perspectiva; no surten a la cavalcada de Reis, i encara no s'ha parlat de Carnestoltes.

Fora de Rubí

El Pilòs s'ha agafat la revenja de aquest any "sabàtic" i ja surt el mes que bé al Clot, el dia 28. A més ha d'anar a la Biennal de Bèsties de Vilassar, a Igualada, Terrassa i El Vendrell.

Diables no tenim res tancat, de moment.
 
 
 
Valoració facilitada per Ricardo Herranz, secretari i cap de colla de la Colla de Diables de Rubí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada