.

“Sempre és bell començar. Totes les coses haurien d’ésser començades amb festes, perquè en tot començament hi ha quelcom del gran misteri del món”. Joan Maragall (1905)


dijous, 1 de setembre del 2016

Activitats - Trobada Gegantera de Matadepera - Gegants

El passat diumenge, 28 d’agost, els Gegants rubinencs (Roc, Paula, Laia i Galderic), juntament amb la Colla de Geganters de Rubí es van desplaçar cap a la localitat de Matadepera (Vallès Occidental) per tal de retornar la visita que ens van fer els gegants d’aquesta localitat, el Llorenç i l’Agnès, durant la passada Trobada de Gegants de Rubí, concretament dissabte dia 9 de juliol.
   
Diumenge de bon matí, a quarts de nou del matí, l’expedició gegantera formada per 37 geganters, es va concentrar al local geganter per tal de carregar els gegants al camió i sortir cap a Matadepera per passar el matí, tot sortint de seguida a la localitat del Vallès Occidental, per tal de participar de la “Trobada de Gegants i Capgrossos” de Matadepera, dins dels actes de la Festa Major d’aquesta localitat veïna. Cap a quarts de deu arribada a destí, descarregada del gegants i Plantada a la Plaça de l’Ajuntament de totes les colles participants: Rubí, Prat de Llobregat, Sant Climent de Llobregat, La Garriga, barri de Sant Llorenç de Terrassa, Montmeló i la Colla amfitriona de Matadepera. Un cop esmorzats, a quarts de dotze, comença la Passejada gegantera per la població, per acabar a la Plaça del Casal de Cultura (darrera de  l’Església) als volts de la 13h a la mateix plaça, presentació de les colles participants, tot oferint cada colla una ballada de gegants al entrar a plaça. En acabat els balls geganters,  parlaments, entrega del recordatius a cada colla i ball final conjunt com a fi de festa.
   
 Les properes activitats geganteres previstes per al mes de setembre seran: el cap de setmana 3 i 4 de setembre, participació a la Festa Major petita de Rubí (la segona festa major de la ciutat); diumenge 11 participació a l’Ofrena de la Diada; dissabte 17, al barri de la Geltrú de Vilanova i La Geltrú; del 18 al 24 (matí) estaran exposats a les Reials Drassanes de Barcelona (amb la resta de Gegants de la ciutat de Barcelona); i, dissabte 24 (tarda) participació a la Cavalcada de la Mercè (Trobada de gegants de Barcelona-Ciutat), dins dels actes de la Mercè 2016, Festa Major de Barcelona.
 







Textos de Marc Albert Lopez Extremera, adjunt a Presidencia de la Colla de Geganters de Rubí.
Fotografies de Marc Albert Lopez Extremera, adjunt a Presidencia de la Colla de Geganters de Rubí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada