.

“Sempre és bell començar. Totes les coses haurien d’ésser començades amb festes, perquè en tot començament hi ha quelcom del gran misteri del món”. Joan Maragall (1905)


diumenge, 25 de setembre del 2016

Trobada - 13è Trobada Gegantera d'Argelès Sur Mer - Gegants

Els dies 17 i 18 de setembre la colla gegantera de l’escola Teresa Altet ha participat a la 13a Trobada Gegantera d’Argelès sur Mer coincidint amb la seva Festa Major en honor de Sant Cosme i Sant Damien.
     
        
Si el dissabte va ser un dia de retrobada de geganters, passeigs, paella i de fer pinya, el diumenge va ser plenament de fal·lera gegantera des de bon matí: vam fer la plantada de gegants a les nou i la jornada es va allargar fins les set de la tarda, quan la Teresina, l’Oriol, en Pep, la Neus i el Pitus van arribar a l’escola.
    



El fort vent va deslluir una mica la cercavila que només es va poder fer amb gegantons i capgrossos. De fet, el nostre Oriol va sofrir ferides a la cara a la plantada per una ventada que el va tombar.
      


    
Malgrat tot vam gaudir d’una bona cercavila, una llarga cercavila que va recórrer molts carrers de la vila, plena de gent. L’Oriol va fer l’estrena de la seva nova faldilla amb la qual cosa la colla renova els vestits dels dos gegantons.
   



   
La jornada gegantera es va completar amb el tradicional dinar a base d’embotits, pollastre, pastís de poma, l’actuació de la coral d’Argelès, l’entrega de records i els balls de colles acabant amb la ballada conjunta.
     

  
Si be en aquesta edició ens hem trobat menys geganters que a altres edicions, probablement per la coincidència de dates amb la Fira del Món Geganter, més de 15 colles d’arreu Catalunya i França ens vam aplegar amb més de 30 gegants i uns quants capgrossos.
  
   
Les nostres figures van participar acompanyades de 34 geganters i dos acompanyants de luxe de la nostra colla germana del barri del Pinar.
  
    
A més, la colla gegantera de Sant Pere de Vilamajor va convidar a tothom a participar del projecte “Les gegantes amb tu”, un projecte solidari en la lluita contra el càncer de mama que conclourà el 20 de novembre a Barcelona amb la Trobada de gegantes més gran feta fins ara i a la qual participaran la Teresina i la Neus. Si algú està interessat en col·laborar pot consultar la seva pàgina web http://www.lesgegantesambtu.org.
      

Textos de Félix Magallón Secretari de la Colla Gegantera Teresa Altet
Fotografies de l'arxiu de la Colla Gegantera Teresa Altet

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada