.

“Sempre és bell començar. Totes les coses haurien d’ésser començades amb festes, perquè en tot començament hi ha quelcom del gran misteri del món”. Joan Maragall (1905)


divendres, 9 de setembre del 2016

Sant Roc'16 - Colla de Castellers de Rubí - Festes Populars

Tot acabat el mes d'agost arriba a Rubí la Festa Major petita, Festa de Sant Roc. On la participació de totes les entitats ha estat marcada amb la col·laboració i la presència a la majoria d'activitats. La participació dels Castellers de Rubí es va centrar als Tocs de Festa, La Diada de Sant Roc i la tradicional Xerricada Popular.
    
Vam començar divendres dia 2 organitzant juntament amb l'Associació d'Animació Cultural del c/Sant Jaume, la 16a Xerricada Popular. Concurs que consisteix a beure vi amb porró a xerrics on els participants han de superar unes de proves. Van oferir una estona divertida a tothom, aquest com a membres del jurat en teníem a Moisés Rodríguez, regidor de Cultura, Marc Albert de la colla Gegantera dels Geganters de Rubí i Marià Rosas de les Bodegues Rosas. Els assistents i els participants vam passar una bona estona.


Fotografies de Tot Rubí
  

Fotografies de Carlos Casado
  
Dissabte dia 3, ens van congregar amb la resta d'entitats de cultura popular a la plaça del Dr. Guardiet. A la Nostra presentació, l'entrada a plaça amb la colla de sardanes Flor de Neu i l'Esbart. Els Castellers de Rubí vam entrar a plaça amb dos pilars caminat fins al centre de la plaça. Una vegada totes les entitats van ser presentades era hora de la mostra, els Castellers de Rubí vam realitzar un pilar de quatre. Finalment, els Tocs de Festa va concloure amb un vall conjunta amb la resta d'entitats, on aquest any estrenaven música "Esclat de Sant Roc". Tots vam ballar i per acabar el ball els Castellers vam fer un pilar al centre de la plaça on la resta d'entitats de cultura ballaven al voltant.

 Fotografia de Jordi Garcia
    
Per finalitzar la nostra activitat a la Festa de Sant Roc, la Diada Castellera de Sant Roc. La trobada es va realitzar a Plaça Dr. Guardiet a les 12.30. A plaça vam participar els Castellers de Sant Cugat "Gausac" i els Castellers de Castelldefels "els Grocs", també es va congregar algunes colles geganteres de Rubí, on tot just abans de començar la diada van realitzar una ballada. Una molt bona actuació de totes les colles, els Castells que vam poder gaudir van ser, per part dels Castellers de Rubí 2d6c, 3d6 i p4, Gausacs, 5d7, 2d7, 4d7 i p5, i els Grocs,  3d6a, 3d7, 2d6 i  p5. Agrair sempre l'associacionisme i la col·laboració a les pinyes entre les colles.
  
Fotografia de Carlos Casado
 

Fotografies de Rafael Bermejo
 
Aquesta edició de la Festa Major Petita o Festa de Sant Roc, hem pogut gaudir de la tradició popular que té la Nostra Ciutat.

Textos de Carlos Casado, secretari de la Colla de Castellers de Rubí.
Fotografies de Jordi Garcia @localpres, Carlos Casado, Rafael Bermejo i Tot Rubí

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada