.

“Sempre és bell començar. Totes les coses haurien d’ésser començades amb festes, perquè en tot començament hi ha quelcom del gran misteri del món”. Joan Maragall (1905)


dilluns, 19 de setembre del 2016

La Mercè - Els Gegants de Rubí Visiten la Mercè - Festes Populars

 
 
Aquest proper cap de setmana es celebren a Barcelona, les Festes de de la Mercè, Festa Major de Barcelona; on els Gegants de Rubí han estat convidats i participaran a les festes de la Ciutat Comtal, en dues activitats relacionades amb la Cultura Popular i Tradicional Catalana, a la Mostra de Gegants que ja es pot veure a les Drassanes de Barcelona, dins del Museu Marítim, i a la Cavalcada de la Mercè, la Trobada Gegantera Barcelonina.

El passat diumenge 18 de setembre al matí, els Gegants Rubinencs, acompanyats per una delegació de la colla gegantera, es van desplaçar doncs a Barcelona; a les Reials Drassanes-Museu Marítim de la Ciutat de Barcelonina, per participar en l’esmentada Mostra de Gegants. A Drassanes hi son exposats tots els Gegnats de les Colles Geganteres Barcelonines, excepte els Gegants de Ciutat, els Gegants del Pí i els Gegants de Santa Maria del Mar, que estan exposats en el Palau de la Virreina, i la resta del Seguici Barceloní, amb les colles geganteres convidades de fora de la Ciutat de Barcelona.

L’horari de la mostra es de 10 a 19.30, i es podrà visitar fins divendres dia 23.
 
Ja dissabte, dia 24 i festivitat de la Mercè, es durà terme, entre d’altres activitats geganteres, la Cavalcada de la Mercè, la mostra on participaran 78 entitats de cultura popular, entre bestiari, gegants i grups de dansa i es aquí on participaran dues entitats de la nostra ciutat: la Colla Gegantera i l’Esbart Dansaire de Rubí. L’activitat començarà a les 16,30h a la Plaça Castella, a tocar del carrer Pelai, amb la Plantada de les colles geganteres i entitats participants. I a les 17,30h començarà la Cavalcada de la Mercè 2016 amb el recorregut: Pelai, Plaça Catalunya, Rambla, carrer Ferran, per acabar a la Plaça Sant Jaume.
 
Informació facilitada per MArc Albert Lopez de Extremera, Adjunt a Presidencia de la Colla de Geganters de Rubí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada