.

“Sempre és bell començar. Totes les coses haurien d’ésser començades amb festes, perquè en tot començament hi ha quelcom del gran misteri del món”. Joan Maragall (1905)


dijous, 1 de setembre del 2016

Exposició - La Festa Popular, La Catalanitat Cívica - Sant Roc 2016

 
l'Alcaldessa Ana Maria Martínez ha inaugurat avui, l’exposició, “La Festa Popular, La Catalanitat Cívica” romandrà oberta fins el 11 de setembre i es pot veure a l’Ateneu Municipal de Rubí. Es un recorregut en la historia de la festa popular Catalana, com es va passar de l festa Vella (fins segle XIX) a la festa Nova (a partir segle XX). El calendari festiu fa que la població es manifesti cívicament en diversos períodes de l’any i aquesta expressió es el marc de la catalanitat a l’espai públic. A l’exposició podrem veure un gran recull de les festes del nostre país i ens desvetllarà el motiu d'algunes.
  
 
Una Idea origibal de Bienve Moya, desenvolupament i comissariat de l’exposició, així com  antropòleg, folklorista, escriptor, activista i gestor cultural català i presentada a la nostra ciutat per Lluis Puig, Direcció General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals de la Generalitat de Catalunya.



Fotografies de Marc Albert Lopez Extremera, Membre de la Taula de Cultura Popular i Tradicional de Rubí

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada