.

“Sempre és bell començar. Totes les coses haurien d’ésser començades amb festes, perquè en tot començament hi ha quelcom del gran misteri del món”. Joan Maragall (1905)


dijous, 8 de setembre del 2016

Sant Roc'16 - Colla de Geganters de Rubí - Festes Populars

Un any mes, la Colla de Geganters de Rubí ha participat a la Festa Major petita de la ciutat, la festa de Sant Roc, coorganitzada per la Taula de Cultura Popular i Tradicional Catalana, la Comissió de Sant Roc adjunta a la Taula i l’Ajuntament de Rubí. La festa es va celebrar el passat cap de setmana, els dies 1, 2, 3 i 4 de setembre.
  
La Colla de Geganters de Rubí, amb els seus gegants Roc, Paula, Laia i Galderic van participar a la festa en dues de les activitats, de totes les programades; Dissabte a la tarda, en els “Tocs de Festa” i “l’Esclat de Sant Roc”, i diumenge al matí, a la Trobada de Gegants de Rubí.
  
Dissabte a la tarda, es va celebrar a la Plaça Doctor Guardiet “l’Esclat de Festa”, una mostra de la Cultura Popular i Tradicional Catalana de la Ciutat de Rubí, amb la participació de totes les entitats de cultura que formen part de la Taula de Cultura Popular i Tradicional de Rubí. L’activitat constava de dues parts, la primera mes curta, amb la presentació de les entitats participants entrant a plaça, i la segona la mostra on  totes les entitats, entre elles la Colla Gegantera amb els seus gegants, entitat rere entitat, anaven presentant un tast de la seves activitats; En el nostre cas, com ballen els gegants a plaça; Destacar, que aprofitant la mostra de cultura, es va estrenar una nova coreografia, amb la que ballen els quatre gegants a la vegada: gegants i gegantons plegats. Acabada la mostra d’entitats, els gegants, juntament amb la resta d’entitats de Cultura Popular, van participar en l’Esclat de Sant Roc, ballant tots junts i amb el públic que va voler participar, amb la dansa i música que s’estrenava per l’ocasió , giravoltant tota la plaça al voltant d’un pilar de tres dels Castellers de Rubí.
  
   
Ja diumenge al matí, els gegants van participar a la Trobada de Gegants de Sant Roc, que en properes edicions es vol fer evolucionar a una Trobada d’Entremesos de Sant Roc. En aquesta trobada, van participar la gegantona Matilda de l’escola de Ca n’Alzamora, nascuda el passat mes de maig i acompanyada per la colla gegantera de Ca n’Alzamora, el gegantó Oriol de la Colla Gegantera del Teresa Altet i els gegants de la ciutat, el Roc, la Paula, la Laia i el Galderic. A les 10’30h, es feia la plantada de gegants al carrer Sant Jaume, des de on va començar la passejada a les 11’15h, tot passant ple centre de Rubí (carrer Sant Cugat, Passeig Francesc Macià, carrer Montserrat), per arribar a la plaça Doctor Guardiet, on es va fer la presentació de les colles participants, es van fer els balls de cada colla participant a la Trobada i el ball final conjunt.






Textos de Marc Albert Lopez de Extremera, Membre de la Colla Gegantera de Rubí, adjunt a la presidenta.
Fotografies de la Comissió de Sant Roc.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada