.

“Sempre és bell començar. Totes les coses haurien d’ésser començades amb festes, perquè en tot començament hi ha quelcom del gran misteri del món”. Joan Maragall (1905)


dijous, 29 de setembre del 2016

La Mercè - La Calvalcada de la Mercè 2016 - Festes Populars

El passat cap de setmana Barcelona va celebrar un any més les Festes de la Mercè. I com cada any, dins dels actes de Cultura Popular i Tradicional, es va celebrar la Cavalcada de la Mercè, la gran trobada de gegants de Barcelona, més grups folklòrics, esbarts i elements del Seguici Barceloní, on va haver presencia rubinenca amb els Gegants i l’Esbart de la nostra Ciutat.

Dissabte 24, Diada de la Mercè, Patrona de la Ciutat Comtal, per la tarda es va fer la tradicional Cavalcada de la Mercè, on van participar l’Esbart Dansaire i els Gegants de Rubí, acompanyats de la Colla Gegantera. A la Plaça de Castella, es va fer la Plantada dels 78 grups participants i el seu recorregut  va ser pel centre de Barcelona des de Pelai fins a Plaça de Sant Jaume, passant per Plaça Catalunya, Rambla i carrer Ferran.
 
A la Plaça de Sant Jaume, les colles geganteres feien l’entrada a plaça tot oferint els balls, els gegants de Rubí van fer dos balls, finalitzant la seva participació dins de l’Ajuntament de Barcelona; Els esbarts dansaires, entre Ells l’Esbart Dansaire de Rubí i grups Folklòrics, es quedaven a plaça per actuar a l’escenari que hi havia per fer l’acte de clausura de les 44 Jornades Internacionals Folklòriques organitzades per Adifolk, “ El MercèDansa”



 

 

 
 
Textos Marc Albert Lopez de Extremera, Adjunt de Presidencia de la Colla Gegantera de Rubí
Fotografies dels Arxius de l'Esbart Dansaire de Rubí i de la Colla Gegantera de Rubí

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada