.

“Sempre és bell començar. Totes les coses haurien d’ésser començades amb festes, perquè en tot començament hi ha quelcom del gran misteri del món”. Joan Maragall (1905)


dimarts, 27 de setembre del 2016

Aplecs - 18è Aplec Sardanista de Rubí - Sardanes

El matí del dissabte passat en que és va fer el 18è Aplec Sardanista de Rubí, estava molt emboirat i les previsions eren de pluja a la tarda, no obstant la Junta, fent-se seva l’adagi “qui no risca no pisca” va decidir portar-ho endavant i el temps els va ajudar. 
 
La primera part va anar a càrrec de la cobla Jovenívola de Sabadell destacar que des de el primer moment varen participar les tres colles sardanistes Galzeran, i també diferents sardanistes de diferents comarques de Catalunya.
 
La segona part va anar a càrrec de la cobla Ciutat de Girona, en la primera sardana varen actuar amb la cobla Jovenívola en una sardana a duet: l’Aplec de Rubí de Miquel Tudela. Al final d’aquesta segona actuació es va fer un berenar de coca i mistela per tots els assistents per gentilesa de pastisseries i forns de Rubí i l’Aplec, es van repartir 24 coques i deu litres de mistela.
  
En la tercera edició va actuar la cobla La Principal del Llobregat, durant l’actuació els sardanistes participants van formar colles, que van competir en un concurs de colles improvisades, van rebre un lot de queviures cada una per gentilesa de Condis Mariona.
   
També varen fer diferents sortejos donats per diferents comerços de la ciutat, destacant els lots de productes  de la firma Aneto que van obsequiar a tots els assistents.
 
Amb uns 500 participants durant diferents etapes de l’aplec, la junta esta satisfeta de com va anar la festa, varen dir  que el 18è Aplec Sardanista va aportar participació i comunicació amb tots els sardanistes i va promocionar la sardana a la nostra ciutat amb una festa de qualitat i d’integració.
 
Diferents compositors varen assistir, també la alcaldessa de Rubí Sra. Ana Maria Martínez   el regidor de Cultura Sr. Moisés Rodríguez i diferents regidors de l’Ajuntament.
Per últim la Junta va donar les gràcies a l’Ajuntament de Rubí, Generalitat, espònsors, industries, associacions i comerços de la ciutat.
   

 
Textos de Josep Mª Perez Almirall, president de l'Aplec de Rubí
 
Fotografies de l'Axiu de l'Aplec de Rubí

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada