.

“Sempre és bell començar. Totes les coses haurien d’ésser començades amb festes, perquè en tot començament hi ha quelcom del gran misteri del món”. Joan Maragall (1905)


dimarts, 20 de setembre del 2016

Trobada - 35è Trobada de Gegants a Vilanova i la Geltrú - Gegants

Els Gegants de Rubí van visitar Vilanova i la Geltrú el passat cap de setmana, més concretament dissabte 17 de setembre, els gegants rubinencs, el Roc, la Paula, la Laia i el Galderic, es van desplaçar a la població de Vilanova i la Geltrú (Garraf), per participar a la Trobada de Gegants d’aquesta població en motiu del 35è Aniversari de la Colla Gegantera d’aquesta població de la costa del Garraf.

A mig matí de dissabte, l’expedició gegantera, formada pels gegants i geganters sortien cap a Vilanova per participar de la festa gegantera d’aquesta població. Un cop arribats a Vilanova, els gegants amfitrions, més els gegants de les colles participants van quedar guardats a l’Església dels Josepets (l’església de l’hospital vilanoví) fins al començament de la festa de la tarda.

A dos quarts de cinc de la tarda les colles geganteres van treure els gegants de l’església dels Josepets i es van traslladar cap a la Plaça de les Neus, on a partir de les 17h, es va fer la Plantada de Gegants, amb la participació de les colles geganteres de Lleida-Ciutat (Gegants Faraons), Gegants de Roquetes, Gegants de Capellades, Gegants de Sant Boi de Llobregat, Gegants de Rubí, i la colla amfitriona, la Colla de Vilanova (amb les tres parelles de gegants). A les sis de la tarda, va començar la Passejada gegantera, pel centre de Vilanova per acabar, un altre cop, a la Plaça de les Neus, on es van fer els parlaments i els balls de Gegants de cada colla participant, tot acabant la festa i la trobada gegantera amb el ball protocol·lari de les tres parelles dels Gegants de Vilanova.
      
Un cop acabat els balls de gegants, es va acabar la Trobada gegantera i la festa gegantera del 35è Aniversari de la Colla vilanovina; es van recollir els gegants i tornada cap a Rubí
      
 






    

Futures activitats geganteres que es duran terme els propers dies seran, dissabte 1 d’octubre la Trobada Gegantera de Caldes de Malavella, dissabte 8 d'octubre inauguració de l'exposició "Rubí amb Ulls de Gegant, 60 anys de tradició gegantera", diumenge 9 d’octubre la Trobada Gegantera de les Festes de Tardor de Sant Feliu de Llobregat i dissabte dia 15 d’octubre a Rubí a la 22a Fira de Sant Galderic.
    
Textos de Marc Albert Lopez de Extremera, Adjunt a Presidencia de la Colla de Geganters de Rubí
Fotografies de Marc Albert Lopez de Extremera

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada