.

“Sempre és bell començar. Totes les coses haurien d’ésser començades amb festes, perquè en tot començament hi ha quelcom del gran misteri del món”. Joan Maragall (1905)


dimecres, 20 de gener del 2016

Exposicions - Gegants de Paper - Gegants i Capgrossos

La Colla de Geganters de Rubí, farà aribar la seva mostra itinerant "Gegants de Paper" a  Súria i Sabadell.
 
 
SÚRIA (Bages).
 
Després d’haver restat exposada a 17 poblacions catalanes, des de l’any 2012, la mostra itinerant “GEGANTS DE PAPER”, promoguda per la Colla de Geganters de Rubí, continua el seu periple pel territori català, i properament serà inaugurada a la vila bagenca de SÚRIA, concretament el proper diumenge dia 24 de gener, on formarà part del conjunt de l’exposició titulada “GEGANTS”, que l’ajuntament de Súria ha organitzat, per tal de retre homenatge pòstum a un impulsor del moviment geganter de la vila, recentment traspassat, el surienc Josep GRAELLS I CIRCURS (1926-2015).
 
Els antics gegants de Súria, Sebastià i Bàrbara (Foto JM Merino) (Ref. Arxiu Colla de Geganters de Rubí)
 
En aquesta mostra gegantera es presentaran les figures dels gegants antics de Súria, Sebastià i Bàrbara, i els gegantons Montserrat i Jordi, cedits al municipi per la voluntat i família de Josep Graells.
 
L’acte inaugural de la mostra “GEGANTS”, que tindrà lloc a l’espai cultural de Cal Balaguer del Porxo, a les 12 del migdia, comptarà amb la presència del comissari de la mostra “Gegants de Paper”, el geganter rubinenc Joan-Miquel Merino, i que com hem comentat, la mostra formarà part del conjunt de l’exposició “Gegants”, anirà també acompanyada per una xerrada sobre el fenomen de la imatgeria catalana, a càrrec de l’historiador i gerent del Patronat de La Patum de Berga, Albert Rumbo. Val a dir que “Gegants de Paper”, també va ser exposada a Berga durant el Nadal del 2014. A l’acte inaugural també hi participaran els Grallers i Geganters del Poble Vell de Súria, així com també intervindrà l’alcalde de la població, el senyor Josep Ma. Canudas, que farà una glosa d’homenatge pòstum a Josep Graells. Aquesta activitat forma part del programa d’actes de les Festes en honor a Sant Sebastià, de la vila de Súria.
 
BARRI DE LA CONCÒRDIA DE SABADELL (Vallès Occidental)
 
Un cop finalitzi aquesta exposició a Súria, el dia 6 de març, “Gegants de Paper” es traslladarà al local de la Llar del Vent del barri de la Concòrdia de Sabadell, on serà presentada el dissabte 12 de març, per la tarda., amb motiu dels actes programats commemoratius del 50è aniversari de la fundació de La Llar del Vent de la Concòrdia de Sabadell, i on restarà fins el dia 31 de març, essent una activitat promoguda per la Colla de Geganters de la Concòrdia, barri on aquest any 2016, es desenvoluparà la Trobada Comarcal de Gegants i Capgrossos del Vallès (Occidental Oriental, durant el dia 22 de maig de 2016.
 
  
    
Us adjuntem un dossier gràfic de les mostres de “Gegants de Paper” realitzades, i un petit escrit explicatiu del contingut de la mostra, mentre esprem que us fareu ressò d’aquestes informacions a través del vostre mitjà de comunicació, mentre us donem les gràcies per la vostre col·laboració.
    
Cordialment,
Joan-Miquel Merino
Comissari de la mostra itinerant “Gegants de Paper”
Colla de Geganters de Rubí
Mòbil: 647 176 277
  
Any 1902.- Dibuix de J. Costa, publicat a la revista barcelonesa "Cu-Cut", a l’any 1902. Els gegants arribant a l’Ajuntament de Barcelona, essent rebuts per Francesc Cambó. (Ref. Arxiu Colla de Geganters de Rubí)
   
Dades de les exposicions: Súria i Sabadell
    
SÚRIA (Bages)
 
(Foto: Cal Balaguer del Porxo, de Súria – Autor: Ajuntament Súria)
 
Títol: “GEGANTS”
Dates: del 24 de gener al 6 de març de 2016
Data i hora inauguració: Diumenge 24 de gener, a les 12h
Lloc: Espai cultural de Cal Balaguer del Porxo, carrer Sant Climent, 21-Poble Vell.
Horari de visites: De divendres a diumenge, d’11 a 14h; dissabtes de 16 a 18h.
Organitza: Ajuntament de Súria
Hi col·laboren: Grallers i Geganters del Poble Vell de Súria.
Promotor mostra “Gegants de Paper”: Colla de Geganters de Rubí
 
SABADELL (Vallès Occidental)

(Foto: La Llar del Vent – Autor: La Llar del Vent)
     
Títol: “GEGANTS DE PAPER”
Dates: del 12 al 31 de març de 2016
Data i hora inauguració: Dissabte 12 de març, per la tarda.
Lloc: Esplai La Llar del Vent, carrer de la Lusitània, 91.
Horari de visites: (Pendent de confirmar)
Organitza: La Llar del Vent/Colla de Geganters de la Concòrdia.
Promotor de la mostra: Colla de Geganters de Rubí

Textos i fotografíes facilitats per Joan Miquel Merino, comissari de la mostra itinerant "Gegants de Paper" de la Colla de Geganters de Rubí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada