.

“Sempre és bell començar. Totes les coses haurien d’ésser començades amb festes, perquè en tot començament hi ha quelcom del gran misteri del món”. Joan Maragall (1905)


dimecres, 13 de gener del 2016

Tradicions - Festa gran d'hivern de Rubí 2016 - Els Tres Tombs

La festa gran d’hivern esta ben a prop, enguany es celebrarà l’últim cap de setmana de mes, entre els dies 29 i 31 de gener. Per aquesta edició, la 157è, la Societat de Sant Antoni Abat, va sol·licitar a la Colla de Diables de la Riera de Rubí que fos l’abanderada de les festes d’enguany, en motiu del seu 25è Aniversari. Un reconeixement que la colla de diables no podia refusar, i serà la portadora de la bandera i protagonista de gran part de la festa, al llarg dels diferents actes que es celebraran el cap de setmana. Les persones mes visibles de la Colla de Diables, seran en Jordi Cots, President de l’entitat com a Banderer i en Jaume Comas, Cap de Colla dels diables i en Jordi Bamala, Vocal de la Junta, com Acordionistes.
  
Fotografía Roser Aguilar
   
Els Tres Tombs de la nostra ciutat, es un dels mes multitudinaris e importants del nostre País. Milers de Rubinencs i Rubinenques i persones vingudes de la comarca, surten diumenge al matí pels carrers de Rubí, per rebre la rua i recollir els caramels que llencen al seu pas, els genets i carrosses, acompanyats dels diferents carros de mercaderies històriques ide  les diferents bandes.
  
L’Esmorzar del Traginer, que ofereix la Societat de Sant Antoni Abat, tal i com s’ha anat fent en les darreres edicions, es celebrarà el diumenge de bon matí en el Club Petanca Rubí, situat en el polígon de Coba Solera a tocar de la deixalleria Municipal, a un preu popular. Aquest esmorzar es un referent per les pròpies persones que participen en els Tres Tombs de les diferents Ciutats i Viles de Catalunya.
  
Amb la Colla de Diables de la Riera com abanderada, algun dels actes seran mes diabòlics del normal, amb Petards, Traques, Coets i Percussió. Ja se sap que els diables no estan tranquils si no fan soroll i fan notar la seva presencia.
  
Mes endavant des d’aquest mateix espai us informarem del programa i dels horaris.
  
La Societat de Sant Antoni Abat i la Colla de Diables de la Riera us espera a la festa i us anima a participar-hi.
   
     
Textos revisats per Manel Bamala, Secretari de la Societat de Sant Antoni Abat de Rubí
   
Fotografía de Roser Aguilar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada