.

“Sempre és bell començar. Totes les coses haurien d’ésser començades amb festes, perquè en tot començament hi ha quelcom del gran misteri del món”. Joan Maragall (1905)


diumenge, 17 de gener del 2016

Historia - El Cap del desaparegut Monstre de la Riera - Bestiari

Des del passat mes de novembre que esta instal·lat a la planta baixa de la biblioteca Municipal Mestre Marti Tauler, el Cap del desaparegut Monstre de la Riera de Rubí, obra de l’artista local Pep Borràs.

 

L’any 2000 Pep Borràs va realitzar la ultima restauració del Cap, anteriorment el cos havia estat restaurat en dues ocasions, avui esta desaparegut i  es el Cap del Monstre, l’única part que avui es conserva.

Des de l’ultima restauració, el Cap del Monstre es va guardar uns anys a la Casa dels Entremesos de Rubí, seu social de la Colla dels Gegants de Rubí, però els últims anys  va estar en el local de la Colla de Diables de la Riera de Rubí. El Cap del Monstre de la Riera, es patrimoni material de Rubí, i així ho varen entendre els actuals diables de la riera de Rubí, en motiu del 25è Aniversari de la seva entitat, van fer la seva entrega a la ciutat mitjançant el Museu Municipal, el Castell - Ecomuseu urbà.

Els rubinencs i rubinenques el podran visitar en els horaris que la Biblioteca Municipal roman oberta.

 
Textos i fotografía de Jaume Comas, Cap de Colla dels Diables de la Riera de Rubí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada