.

“Sempre és bell començar. Totes les coses haurien d’ésser començades amb festes, perquè en tot començament hi ha quelcom del gran misteri del món”. Joan Maragall (1905)


divendres, 22 de gener del 2016

Infolocal - la Colla de Geganters de Rubí a la recerca - Gegants

La Colla de Geganters de Rubí, està cercant filmacions i fotografies dels antics gegants, geganters i músics rubinencs, dels any 1956 a 1977, així com han encetat la recerca d'establir contacte amb els antics geganters i/o músics, on en el seu defecte amb els seus familiars i/o descendents, tot esperant obtenir la col·laboració de tothom, per un projecte que estan duent a terme, que tenen intenció, si tot va bé, de presentar-lo durant la tardor d'aquest any, per la qual cosa espera que us poseu en contacte amb la colla, o bé els hi feu arribar la informació i/o documents, a través del seu correu electrònic: gegantsrubi@gmail.com
   
La Colla de Geganters de Rubí agrairà molt tota la informació que se'ls faciliti, per petita que sigui.
   
Aquí us deixem unes fotos dels primers gegants que tingué Rubí (avui desapareguts), i un altre dels gegants actuals de Rubí a la seva època de quan representaven als "Reis Catòlics".
    
 
La foto de l'esquerra (gegants antics desapareguts), és del Corpus de Rubí de l'any 1961, i està feta al carrer de la Creu (Foto Francisco López) (Ref. Arxiu Municipal de Rubí); mentre que la de la dreta són els gegants actuals (com a Reis Catòlics), plantats davant de l'Ajuntament de Rubí a l'any 1972, després de la seva tornada de Sant Sadurní de Noia, on van guanyar el primer premi del concurs de balls de gegants, que tingué lloc en aquesta localitat penedesenca (Foto autor desconegut) (Ref. Arxiu Colla de Geganters de Rubí). A les dues fotos veiem els geganters i músics, i si algú reconeix als personatges de les fotos, que ho comuniqui a la Colla de Geganters de Rubí.

Informació e imatges cedides per la colla de geganters de Rubí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada