.

“Sempre és bell començar. Totes les coses haurien d’ésser començades amb festes, perquè en tot començament hi ha quelcom del gran misteri del món”. Joan Maragall (1905)


dissabte, 9 de gener del 2016

Temporada 2015 - Colla de Geganters de Rubí - Valoracions

La temporada ha finalitzant per a totes les entitats de cultura popular i tradicional de la ciutat, us fem arribar en el blog les diferents valoracions que des de Elles ens van fent arribar.
  
Aquest 2015., la colla de geganters de Rubí la valora molt positivament, encara que hem tingut els nostres alts i baixos.
   
Durant aquest 2015 hem fet nou sortides fora de la localitat: començant el mes de maig a Matadepera a la Trobada Comarcal. A part d'aquestes, hem visitat poblacions, com Santa Eulàlia de Riuprimer i Sant Feliu de Guíxols al juny, Calonge i Ribes de Freser al juliol, Lliça d'Amunt i Terrassa (Ciutat Gegantera de Catalunya 2015) al Setembre, Caldes de Montbui a l'octubre i acabant al novembre a Sant Andreu de la Barca.
   
També hem fet varies activitats a Rubí, tant internament com a colla com per la població: Diada de sant Jordi (23 d'abril) venent roses com la Diada de la Colla el 25 d'abril, participant al tradicional Aplec de Primavera/Festa dels Xatos diumenge 31 de maig,. També al setembre va ser un mes intens que a part de dues sortides fora de Rubí la colla gegantera i Gegants de Rubí van participar activament a la Festa Major petit de Sant Roc organitzada per la Comissió de sant Roc, entitats locals de Cultura Popular de la ciutat i l'ajuntament; com també a la tradicional ofrena de la Diada del 11 de setembre. Al octubre participació a la XXI Fira de sant Galderic on la colla va tenir paradeta promocional durant tot el dia i a la tarda juntament amb la colla del Teresa Altet (el Pinar va excusar assistència) vam fer una petita mostra del que sabem fer: plantada de gegants, seguida d'una passejada per la Fira  i actuacions i balls al final tot celebrant el sant del gegantó Galderic. I per anar acabant l'any, el 20 de desembre participació al Poema de Nadal a La Sala.
    
Menció especial a la Festa Major 2015 (26-29 juny 2015), on la colla ha participat com sempre en els actes mes tradicionals de la festa tot introduint noves activitats. Divendres, participació al Seguici i posterior Pregó de festa Major (amb entrega de la toia de flors a la geganta per part de la Pregona) i ball de plaça, Dissabte, la Trobada gegantera que va ser tot un èxit; i dilluns 29, Sant Pere, van venir les novetats, per primera vegada, es van fer les matinades gralleres, a continuació es va fer el Seguici de Sant Pere, on gegants van anar caminant a l’Església parant a la plaça de la Vila fent un ball protocol·lari a les autoritats. Un cop fet el ball, continuar fins a la pl. Dr, Guardiet on els gegants van entrar dins d’Església per participar a l'ofici Solemne de Festa Major, on durant l’ofertori de la Missa fer el Tradicional Ball d’Església “la Muixeranga dels Gegants de Rubí (que NOMÈS es fa aquest dia) i en acabat, els balls de Plaça juntament amb l'Esbart Dansaire.
    
Per acabar, volem tenir un record molt especial, pel nostre company Alan, que per circumstancies varies, ens ha deixat aquest mes de desembre.
 
  
Valoració facilitada per Marcos Alberto Lopez Extremeña, Secretari de la Colla de Geganters de Rubí.
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada