.

“Sempre és bell començar. Totes les coses haurien d’ésser començades amb festes, perquè en tot començament hi ha quelcom del gran misteri del món”. Joan Maragall (1905)


dilluns, 4 de gener del 2016

Tradicions - Cavalcada de Reis Mags d'Orient a Rubí - Reis 2016

Els Reis Mags d'Orient cada minut estan mes a prop de la Ciutat de Rubí, així ens ho fa saber el Mag Rubisenc des del seu campament en el Castell de la Ciutat, Ens hem d’anar preparant per la rebuda dels tres Mags i la nostra Cavalcada.
    
La clau de la ciutat ja es a punt per que l’Alcaldessa de la ciutat Anna Maria Martinez en faci entrega a Melcior i els Reis puguin així entrar a totes les cases de la ciutat i deixar el munt de regals que porten cap a Rubí.
 
 
Des del Blog us fem arribar tota la informació necessària:
   
> 16.30 h - L’Escardívol
Lliurament de la carta al Carter Reial
> 18 h - L'Escardívol
Arribada de Ses Majestats els Reis d’Orient
> 18.30 h
Sortida de la Cavalcada de Reis
> 19.30 h - Pl Dr. Guardiet
Animació infantil a càrrec de la companyia Grimpallunes
La Cuca de mil colors
> 21 h - Pl Dr. Guardiet
Final de la Cavalcada. Comiat de Ses Majestats els Reis d'Orient
   
 
> Tots els caramels que es repartiran a la Cavalcada de Reis són aptes per a celíacs. Campanya “Cap nen sense caramels”
> L’arribada dels Reis a l’Escardívol es traduirà simultàniament en llengua de signes per a persones sordes.
> Per qüestions de seguretat, només la última carrossa llançarà caramels però hi haurà caramels per a tothom! #Cavalcadasegura
   
Recomanacions per una cavalcada segura
   
> Si aneu amb nens porteu-los a coll o de la mà. No els perdeu de vista en cap cas. Expliqueu-los quins són els riscos, quines coses no poden fer i com han d’actuar si es perden.
> Estigueu igualment pendents de la gent gran i de les persones amb impediments i/o dependents.
> No deixeu que els menors pugin a cap mobiliari públic, escales portades de casa, etcètera, per veure millor les carrosses; és preferible que els pugeu a coll si cal.
> Tampoc pugeu a les baranes, reixes, contenidors o d’altres elements inestables perquè poden ser perillosos i provocar un accident.
> Porteu la documentació a sobre. En el cas dels nens, gent gran i discapacitats psíquics prepareu una fitxa amb les seves dades i un telèfon de contacte i feu que la portin en un lloc visible per si es perden.
> Si trobeu un menor perdut acompanyeu-lo immediatament a la Policia o equips de seguretat.
> Si aneu acompanyats o en grup, acordeu un punt de referència, fora de la zona on s’acumuli el públic, on tornar-vos a reunir en cas que us separeu o us perdeu.
> Recordeu que no heu d’envair l’espai del recorregut ni travessar-lo en el moment de la cavalcada. Especialment, mantingueu-vos allunyats dels vehicles i carrosses.
> Un dels principals riscos és produeix en el moment que algú intenta agafar els caramels que queden al terra, dins l’espai de pas de les carrosses, ja que es pot produir un accident per atropellament de les rodes d’aquests vehicles. Actueu sempre amb sentit comú. Durant la cavalcada no us poseu en risc ni exposeu els vostres fills a un possible accident.
> Recordeu, en cas d’emergència truqueu al 112, doneu-los la màxima informació i seguiu sempre les indicacions de les autoritats.
  
Informació facilitada per l’Ajuntament de Rubí

2 comentaris: