.

“Sempre és bell començar. Totes les coses haurien d’ésser començades amb festes, perquè en tot començament hi ha quelcom del gran misteri del món”. Joan Maragall (1905)


dissabte, 2 de gener del 2016

Reis 2016 - El Conte del Mag Rubisenc - Festes Populars

El Mag Rubisenc acamparà en el Castell de Rubí aquest dissabte 2 de gener i acampat si estarà fins dilluns 4, per recollir les cartes dels infants rubinencs i per Guiar en els Reis Mags d’Orient fins a la nostra ciutat.
   
No hi ha millor manera d’explicar la seva historia que no sigui a traves del seu conte.
   
El Conte del Mag Rubisenc.
   
Fa molts i molts anys, abans que els estels estiguessin al cel de la petita Vila de Rubí, va arribar d’un lloc molt llunyà un vell mag amb més de cent anys i més de cent histories viscudes.
   
El vell alquimista es va posar a viure i va crear el seu laboratori a la part mes alta del Castell de Rubí. Des d’allà es veia l’orient i l’occident, el nord i el sud, i es veia la vida de tots els vilatans i vilatanes de la petita i feliç Vila de Rubí.
   
Una nit el mag va rebre la visita d’un estel, un estel brillant i amb molta, molta llum, que va fer caure una sorra fina i daurada, i en caure a sobre d’un pergamí va formar la següent frase: A partir d’ara Tu seràs el guia dels reis mags.
  
El mag, sorprès i desconcertat, va preguntar a l’estel cap a on hauria de guiar els reis mags, però l’estel ja havia marxat.
  
El pobre Mag no sabia que fer ni a on havia de fer arribar els Reis Mag, no tan sols per què li havien encomanat aquesta missió.
  
Una nit, dies abans del 5 de gener, van trucar a la porta del seu petit però confortable laboratori ... Toc! Toc! Quan va obrir la porta va veire tres nens plorant i molt tristos.
  
El mag els va preguntar per què estaven tan tristos, i ells li van dir que no sabien si aquest any els Reis Mags d’Orient anirien a casa seva i que ells s’havien portat molt bé, però que tothom a Rubí deia que els Reis Mags d’Orient no hi eren i no vindrien a la nostra ciutat.
  
El Mag que havia passat molts i molts anys dins del seu laboratori i mai no havia sentit a parlar d’aquests Reis Mags d’Orient, va recordar de sobte el missatge de l’estel i els va dir:
  
Nens i nenes de Rubí.
Amb la mà plena,
Somrieu i no tingueu neguit,
Perquè els Reis arriben a Rubí.
  
Els nens li van preguntar com era que si no sabia qui eren els Reis Mags d’Orient, estava tan segur que vindrien a Rubí . I el Mag els va respondre: Jo soc aquí per això, per guiar els Reis Mags d’Orient a Rubí. No us preocupeu, perquè Jo els diré el camí, però no oblideu que m’haureu de portar els vostres desitjos abans de prepar-ho, i sobretot, haure d0assegurar-me que heu estat bons minyons!!
  
Abans de marxar els nens, el Mag rubisenc els va recordar: No oblideu el dia 5 de gener, i per fer mes fàcil l’arribada dels Reis Mags, heu de dir tots junts les paraules màgiques:
  
Nens i nenes de Rubí.
Amb la mà plena,
Somrieu i no tingueu neguit,
Perquè els Reis arriben a Rubí.
 
I així va ser com des d’aquell dia el Mag va començar a guiar els Reis a Rubí. I sobretot no oblideu que el Mag , durant tot l’any des del seu laboratori del Castell de Rubí, esta mirant que els nens i nenes de Rubí siguin bons minyons, perquè els Reis Mags els portin molts i molts regals.
  
Ah! Per cert, amics i amigues! El Mag es diu Mag Rubisenc i recordeu sempre les paraules màgiques per al dia 5 de gener.
  
Signat
L’Estel Màgic.
  
Com és tradicional, el Mag Rubisenc guiarà Melcior, Gaspar i Baltasar fins a Rubí en l’esperada i màgica visita dels Reis d’Orient. L’arribada de Ses Majestats serà el 5 de gener a l’Escardívol tot i que a hores d’ara encara no se sap com ho faran ...
       





Fotografies de Jordi Garcia - @localpres

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada